Travel

articolul anterior articolul urmator

Topul celor mai romantice destinaţii româneşti şi europene pentru o escapadă de Dragobete

1
18 Feb 2020 15:34:30
Autor: Lizeta Oprea
Oraşul Sibiu se numără în topul celor mai romantice destinaţii recomandate pentru petrecerea Dragobetelui FOTO Andrei-Daniel Nicolae
Oraşul Sibiu se numără în topul celor mai romantice destinaţii recomandate pentru petrecerea Dragobetelui FOTO Andrei-Daniel Nicolae

Dacă Valentine’s Day nu v-a pus pe drumuri către una dintre destinaţiile preferate, încă mai aveţi o şansă pe 24 februarie. Specialiştii în turism propun câteva destinaţii pentru o escapadă romantică de Dragobete.

Specialiştii motorului de căutare gratuit momondo.ro au realizat o listă de recomandări cu destinaţii româneşti şi europene pentru o escapadă de Dragobete.

1. Vacanţă romantică în Sibiu

Să spunem doar că se zvoneşte printre români cum că Sibiul ar fi cel mai romantic oraş ce sălăşluieşte pe plaiurile mioritice. Prea puţin probabil ca o declaraţie de dragoste dibace plasată pe Podul Minciunilor să nu se lase cu ochi umeziţi. Şi prea ireal ar fi să nu ţi se ierte toate păcatele trecute şi câteva dintre cele viitoare, în ambianţa unei cine romantice ce mocneşte sub greutatea brânzei de oaie şi a papanaşilor. Alege unul dintre localurile care înconjoară Piaţa Mică şi ai toate şansele ca cina să-ţi fie acompaniată de muzică live. Şi ca să fie treaba treabă şi dragostea să înflorească ca bobocii de mai, noi ne-am repezi la un centru de spa şi am lăsa restul vacanţei în grija saunelor şi a masajelor.

2. Vacanţă romantică în Cluj Napoca

Nu ne închipuim ce suflet rece şi impasibil de om nu ar jubila la o plimbare în Piaţa Muzeului, culminată cu amintiri de început de relaţie în jurul unei căni de ceai fierbinte, la una dintre cafenelele alăturate. Şi cine nu s-ar da în vânt după un apus în plină desfăşurare, urmărit din vârful Cetăţuiei (aka Cetatea Norilor)? Şi ce amorez ar rezista stoic unui selfie bine plasat de pe Podul Elisabeta, locul de întâlnire al soldaţilor din secolul trecut cu tinerele din oraş?

3. Vacanţă romantică în Paris

A nu se omite din program o plimbare mână-n mână pe Champs Elysee. Dă fuguţa în cartierul Montmartre şi bagă un cap pe uşa Bazilicii Sacre Coeur. Măcar o poză şi-un check-in rapid la Les Murs de Je t’aime. Dă iama în bunătăţi de patiserie şi ciocolată pariziene (străzile din Saint-Germain-des-Prés sunt o idee excelentă). Suplimentar, dacă tu şi jumătatea ta vă topiţi după brânză şi vin, dedaţi-vă fără remuşcări unei aroganţe în barul Les Epiciers şi vedeţi ce au de spus francezii despre aceste două bijuuri culinare. Şi dacă tot aţi făcut nebunia romantismului absolut anul acesta, nu aţi vrea să aduceţi o ofensă atât de mare pe obrazul artei plecând din Paris fără să vizitaţi Luvru. Ar fi de neîngăduit. Iar de cauţi un hotel romantic, Hotel Britannique, situat chiar în mijlocul oraşului ar putea fi un răspuns.

4. Vacanţă romantică în Lisabona

De alegi Lisabona, vei găsi că escapada de la malul râului Tajo ar scoate orice pereche din orice impas amoros. Alfama şi Bairro Alto - ai la locuri, alei şi dealuri să te plimbi pe aici… să-ţi ajungă! Îţi recomandăm să dai fuguţa, de cum ajungi, să cumperi cardul de turist. Pe scurt: 149 de lei şi, preţ de două zile, călătorii gratuite cu mijloacele de transport public, intrări gratuite, un ghid turistic complementar şi călătorii cu trenul la fel de gratuite către Sintra şi Cascais.

Trebuie să ştiţi din capul locului că Lisabona-i cocoţată pe şapte dealuri şi fiecare dintre ele stă nemaipomenit la capitolul puncte de belvedere (cunoscute local drept „miradouros“). Dacă eşti nevoit să alegi numai două, recomandăm fără urmă de tăgadă Miradouro de Graça (la picioarele căruia se desfăşoară acoperişurile cartierelor Alfama şi Mouraria, alături de apele râului Tajo) şi Miradouro de Senhora do Monte. Şi pentru că nici cel mai scurt drum până în Lisabona nu ar fi complet dacă nu-ţi umezeşti suav gâtul cu câteva pahare de vin naţional, asigură-te că promenada prin Bairro Alto culminează cu o vizită la BA Wine Bar. Te aşteaptă 500 de sortimente diferite plus privelişti de neuitat.

5. Vacanţă romantică în Bucovina

Asumându-ne că nu dispui de tot timpul din lume de petrecut pe drumuri naţionale, fă bine şi caută un zbor de o oră către Suceava. Înainte, însă, de a ajunge pe pământ bucovinean, îngrijeşte-te şi închiriază o maşină. Bucovinei i s-au dat de toate: istoria şi poveştile au ajuns aici şi au făcut pui, natura şi priveliştile s-au întrecut pe ele, iar oamenii… pâinea lui Dumnezeu şi mai mare dragul să te-ntinzi cu ei la plăcinte. Plăcinte, poale-n brâu, balmoş bucovinean, ciorbă rădăuţeană, tot ce-ţi pofteşte inima. Fă-ţi frumuşel planul şi încearcă să ajungi la cât mai multe dintre cele opt mănăstiri pictate care au fost luate la ochi de UNESCO încă din 1993 şi înscrise pe lista patrimoniului cultural mondial. Şi în traseu include neapărat şi Salina Cacica; se află la 30 de minute de Mănăstirea Humorului şi este una dintre cele mai vechi mine de sare din Europa.

6. Vacanţă romantică în Roma

În primul rând, încearcă o plimbare cu vaporul pe Tibru şi, ca să nu-i dai nicio şansă eşecului, alege varianta cu wine bar şi aperitiv. Te va uşura de 140 de lei de căciulă, dar merită fiecare bănuţ. În toată splendoarea, apusul se urmăreşte de pe Dealul Aventine (unul dintre cele şapte dealuri pe care Romaîşi întinde catrafusele) şi tot acolo te aşteaptă Grădina de Portocale (Giardino degli Aranci), unul dintre cele mai romantice colţişoare de oraş. Treziţi-vă a doua zi de dimineaţa şi, până să apuce să deschidă bine ochii, du-o/l la Gelateria Giolitti, vecină în locaţie cu Pantheonul, acolo unde angajaţii îi dau bătaie cu prepararea îngheţatei din 1900 încoace. Iar când te pregăteşti să arunci cu monede în Fontana di Trevi, aminteşte-ţi de povestea care spune că trei este numărul de monede care, aruncate, fac iţele destinului să se lege într-o viitoare căsătorie. Informaţie suplimentară în caz de nevoie: două monede înseamnă dorinţa pentru o nouă dragoste, dar vezi şi tu cum stau lucrurile între voi la faţa locului.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Cel Mare Scarambeu
18.02.2020, 18:39:47

Comentariu considerat abuziv.