Travel

articolul anterior articolul urmator

Topul Lonely Planet al celor mai bune destinaţii turistice în 2020: ce ţară e pe primul loc

0
22 Oct 2019 15:39:36
Autor: Andreea Neblea
Bhutan FOTO Shutterstock
Bhutan FOTO Shutterstock

Lonely Planet a întocmit topul celor mai bune destinaţii de călătorie pentru anul viitor, iar pe cel de-al doilea loc se poziţionează Anglia.

Topul destinaţiilor pentru anul 2020, publicat de Lonely Planet, a fost realizat în funcţie de nominalizările editorilor, localnicilor şi influencerilor.
 
În topul listei de zece ţări pe primul loc se află Bhutan, o ţară din Asia de Sud, care este descrisă ca fiind „o piesă specială din paradisul Himalayan“, în timp ce Anglia este a doua dintre preferate, editorii Lonely Planet notând-o ca fiind o destinaţie „plină de comori atemporale“, precum castele şi catedrale istorice.
 
„Incertitudinile privind Brexitul au adus Anglia în atenţie în ultimii ani, dar de o importanţă constantă au fost comorile atemporale pentru care Anglia este renumită - castelele şi catedralele istorice, satele pitoreşti şi zonele rurale şi, desigur, litoralul“, notează editorii.
 
„O plimbare în vânt pe un debarcader, mâncarea peştelui şi a unor chipsuri delicioase, viaţa marină, stâncile de nisip şi delfinii de pe plajele pitoreşti sunt doar câteva dintre activităţile oferite de litoralul englez“, este descrisă Anglia.
 
Tom Hall, expert în turism, a declarat: „Pentru o ţară relativ mică, Anglia oferă o mulţime de peisaje uluitoare. Există 10 parcuri naţionale şi 34 de zone de o frumuseţe rară, fără să mai vorbim de una dintre cele mai lungi linii de coastă din Europa. Dacă călătorii caută o frumuseţe extrem de plăcută în 2020, Anglia nu va dezamăgi“.
 
Andrew Stokes, directorul VisitEngland, a spus, potrivit Daily Mail: „Este fantastic să vezi Anglia atât de bine poziţionată în topul Lonely Planet şi al turiştilor. Şi nu este surprinzător că este o destinaţie globală preferată, cu coasta noastră uluitoare şi variată, oraşe vibrante, peisaje uimitoare, patrimoniu şi nestemate culturale, atracţii uimitoare şi spaţii verzi şi o gamă excepţională de cazare de calitate care încântă vizitatorii. Anglia este cu adevărat plină de experienţe incredibile pe care vizitatorii le pot avea doar aici“.
 
În clasament urmează Macedonia de Nord, Aruba şi eSwatini. În acelaşi timp, şi Salzburg, Austria, face parte din cele mai bune destinaţii din anul 2020. 
 
Topul celor mai frumoase destinaţii pentru vacanţele din 2020, recomandat de Lonely Planet:
 

1. Bhutan

2. Anglia

Durdle Door FOTO WILLOW DEMPSEY / SHUTTERSTOCK

3. Macedonia de Nord

FOTO DANKE / SHUTTERSTOCK

4. Aruba

FOTO STEVE PHOTOGRAPHY / SHUTTERSTOCK

5. eSwatini

FOTO  MAX_ON_AIR / GETTY IMAGES

6. Costa Rica

Jungla de lângă Quepos FOTO KATHRIN ZIEGLER / GETTY IMAGES

7. OlandaFOTO MARC VENEMA / SHUTTERSTOCK

8. Liberia

FOTO FABIAN PLOCK / EYEEM / GETTY IMAGES

9. Maroc

Marrakesh FOTO MATEJ KASTELIC / SHUTTERSTOCK

10. Uruguay
Piriápolis FOTO ELOJOTORPE / GETTY IMAGES

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii