articolul anterior articolul urmator

TRAVEL Vacanţă la Belgrad, unde între bine şi rău nu e decât plescaviţă

41
13 Jan 2018 08:51:30
Autor: Alexandra Şerban

41 Comentarii

Ionel Marcu
13.01.2018, 10:49:02

Tesla nu era croat, iar sîrbii nu sunt f naționaliști și cam urăsc croații (sau numai croații pe ei)?!

-8 (12 voturi)
Ionel Marcu
13.01.2018, 10:59:44

Ce-i mai invidiam pe sîrbi prin anii '80 pentru nivelul de trai, libertatea de a călători, de a munci afară, pentru muzică, filme, televiziune, pentru produsele pe care le aduceau în Banat, unde lipseau de toate! Uite la ce duce naționalismul în exces, intransigența, războiul/războaiele, au ajuns mai rău ca noi, de când noi am scăpat de dictatura comunistă și suntem cu UE și NATO, ei, contra. Dar și-au păstrat naționalismul, poate chiar amplificat!

+7 (19 voturi)
Jean Maurer
13.01.2018, 12:05:55

Poate este si o problema de nationalism, dar cu certitudine este si o problema de interese geo-strategice ale Occidentului si ale Americii, care au fost abordate intr-un mod absolut "inedit": prin razboi si bombardamente in numele democratiei si al umanitatii, dupa ce au finantat actiuni teroriste in aceasta parte a Europei ! Dupa ce au lasat ca lucrurile sa degenereze atat de mult incat sa justifice actiuni armate ale NATO ! Golaneala pe fata, unde nicio tara civilizata nu s-a opus !

-4 (24 voturi)
relu de la prefectura
13.01.2018, 12:12:07

Sarbii sunt un popor aparte. Am constatat asta prima data in 1988, cand fiind in trecere prin Turnu-Severin, m-am dus la vestita piata a sarbilor, sa iau cafea. M-am inteles cu sarbul, stia romaneste. Am dat banii, am luat cafeaua si restul. Cand ma uit la rest, imi daduse mai putin. II arat, sarbul se enerveaza rapid si scoate cutitul "ce-ti trebe ba?" Prin 2010 am inceput sa merg in concediu la greci cu masina, trecand prin Serbia si Macedonia. Am avut ocazia sa-i cunosc mai bine. Petrecareti, zgomotosi, grobiani, violenti, nationalisti - cocalari din nastere. Dispretuiesc puternic strainii si invinovatesc pe toata lumea de pierderile lor teritoriale. Altfel, oameni harnici, muncitori. Am avut experiente neplacute cu ei, La hotel se rastesc la tine si cauta sa te insele. La restaurant nu te baga in seama daca nu stii sarbeste. Politia e ominprezenta, cauta sa te amendeze cu fiecare ocazie. Si nu se uita la ai lor, care conduc ca cizma, Se uita mai ales dupa straini. De intrebat, nu poti intreba nimic in afara zonei de granita cu Romania, pentru ca nimeni nu stie engleza. In Serbia, parca te intorci cu 20 de ani in urma. In schimb, macedonienii sunt exact opusul sarbilor. La fel de saraci, poate chiar mai sarci, macedonienii sunt oameni calzi si primitori, generosi, buni vorbitori de engleza si dornici intotdeauna sa ajute. Chiar si cand te inseala, o fac cu zambetul pe buze.

+10 (18 voturi)
marius cristian
13.01.2018, 12:49:31

Comentariu considerat abuziv.