Travel

articolul anterior articolul urmator

Un oraş din România, nominalizat pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană în 2020

0
15 Jan 2020 19:07:21
Autor: Adelina Mărăcine
Piaţa Mare Sibiu FOTO EPA/EFE
Piaţa Mare Sibiu FOTO EPA/EFE

O asociaţie europeană cu sediul ola Bruxelles organizează un concurs prin care să decidă un top 20 al celor mai bune destinaţii de vacanţă din Europa, iar printre nominalizaţi se numără şi un oraş din România.

Sibiu a fost nominalizat pentru Cea mai bună destinaţie turistică europeană şi va concura alături de destinaţii turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga şi Reykjavik. 
 
Competiţia se desfăşoară în perioada 15 ianuarie-5 februarie, iar nominalizarea a fost făcută de organizatorii competiţiei „20 European Best Destinations“, o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa, anunţă Mediafax. 
   
„Sibiul este o destinaţie unică în Europa, o locaţie autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experienţe reale şi unice, într-o destinaţie frumoasă. Datorită eforturilor autorităţilor locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieţii, fiind unul dintre cele mai apreciate oraşe europene de locuitori, dar în egală măsură şi de investitori, start up-uri şi companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar şi numeroasele sale instituţii culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internaţională Sibiului, un oraş care cunoaşte în prezent o creştere a vizibilităţii şi pe reţelele sociale, fiind una dintre locaţiile care arată foarte bine pe Instagram“, au motivat organizatorii alegerea Sibiului în calitate de nominalizat, notează sursa citată. 
 
În candidatura depusă, Primăria promovează cinci atuuri ale destinaţiei turistice Sibiu: centrul istoric cu obiectivele turistice, muzeele şi bisericile Sibiului, evenimentele şi activităţile turistice şi împrejurimile oraşului care fac oraşul şi mai atractiv. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii