Travel

articolul anterior articolul urmator

Un pub istoric din Oxford se va închide după mai bine de 450 de ani din cauza pandemiei

0
25 Jan 2021 19:52:39
Autor: Lizeta Oprea
The Lamb and Flag
The Lamb and Flag

„The Lamb and Flag“, un pub istoric din centrul Oxford care a servit timp de mai bine de 450 de ani studenţilor, oamenilor de ştiinţă şi scriitorilor, se va închide din cauza pandemiei de COVID-19.

Localul frecventat de autorul „Lord of the Rings", J.R.R. Tolkien, şi de prietenul său C.S. Lewis, care a scris „The Chronicles of Narnia", a suferit pierderi dezastruoase ale veniturilor de la începutul pandemiei, scrie Agerpres.

„The Lamb and Flag, ca multe alte afaceri din industria ospitalităţii, a fost puternic afectat de pandemie", a declarat Steve Elston, trezorier adjunct al St. John's, într-un comunicat, anunţând că pubul se va închide pe 31 ianuarie.

„Cifrele de afaceri din ultimele 12 luni au arătat că pubul nu este în prezent viabil din punct de vedere financiar", a mai spus el.

Anglia s-a aflat în lockdown în lunile martie, aprilie, mai şi iunie anul trecut, şi apoi din nou în noiembrie, şi se află sub un al treilea lockdown din 5 ianuarie.

Numit după simboluri asociate în mod tradiţional cu Sf. Ioan Botezătorul, "The Lamb and Flag" (Mielul şi Steagul) ar fi fost frecventat de marele scriitor Thomas Hardy, care şi-a plasat parţial acţiunea romanului său "Jude the Obscure" într-un Oxford fictiv numit Christminster.

Din 1997, St John's College a folosit profiturile generate de bar pentru a finanţa burse pentru studenţi. St John's College a afirmat că cei care primesc burse nu vor fi afectaţi de închiderea barului şi instituţia va finanţa în mod direct viitoarele burse.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările