Travel

articolul anterior articolul urmator

Vacanţa din ţară: cinci cazări mai puţin cunoscute, de la o şură ardelenească până la odăi din piatră

1
27 Feb 2021 17:05:01
Autor: Lovedeco.ro

În plină experienţă Covid, turismul nu mai este la fel. Libertatea de mişcare este umbrită de restricţiile legate de distanţarea socială, felul în care călătorim se schimbă, aşa că ne putem orienta spre destinaţii şi cazări din România în care să ne relaxăm, chiar şi la aproape un an de la începutul pandemiei.

Am găsit cinci case şi cabane noi sau puţin cunoscute în care să te relaxezi. Avem de toate pentru toţi: o fostă vilă a protipendadei comuniste, un loc decorat ca locuinţele românilor dinainte de Revoluţie, căsuţe de hobbit, un sat tradiţional şi o cabană after-ski nouă, în vârf de munte.
 
Dar poţi rezerva abia la primăvară, căci după aproape un an de pandemie, românii au luat cu asalt destinaţiile montane şi multe dintre cele mai faine cazări sunt deja ocupate până la final de februarie.
 

Anna Charisma Chalet

 
O fostă cabană a elitei comuniste a fost transformată într-o vilă de lux
 
Unde? Avrig, judeţul Sibiu
 
O cabană carpatină ascunsă în munte, pe care în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, cehii au folosit-o pentru a alimenta cu apă fabrica de arme secretă din apropiere, de la Mîrşa. Apoi, în timpul regimului comunist, a găzduit sesiunile de vânătoare şi petrecerile secrete ale elitei de la acea vreme. După Revoluţie, vechea clădire a fost cumpărată de actualii proprietari şi transformată într-o bijuterie ascunsă în natură.
 
 
Apoi, special e şi modul în care ajungi la ea: un drum de munte care culminează cu un pod suspendat deasupra unui râu. Când treci peste puntea suspendată, te aşteaptă o altă privelişte de vis: Cascada Îngerilor, înaltă de 15 metri, o altă dovadă că rafinamentul din chalet este susţinut de frumuseţea naturală a locurilor.
 
 
Preţ: de la 300 euro/noapte
 
Continuarea articolului, aici. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

kitty kat
27.02.2021, 22:51:11

1. Reclamå plåtitå... 2. Nu dau click ca så citesc continuarea...

+1 (1 vot)
Modifică Setările