Travel

articolul anterior articolul urmator

Vagonul de dormit. Ţeapa de lux de la CFR

12
18 Jul 2019 15:33:46
Marian Oancea

12 Comentarii

Pompierul Parpoules
18.07.2019, 16:08:37

"Curentul de la geamul aproape închis mi-a rupt capul toată noaptea" Trebuia sa pui picioarele la geam si dormeai fericit. Eu calatoresc cu cfr la vagonul de dormit si intotdeauna a fost extraordinar.

-7 (11 voturi)
antipozi
18.07.2019, 19:22:11

”Curentul de la geamul aproape închis mi-a rupt capul toată noaptea, spatele mă durea de la semi-salteaua aia inexistentă, trenul se mişca în toate direcţiile, iar frânele bruşte, care aproape că te aruncau din pat, erau extrem de frecvente.” Inchipuiti-va ca ar mai fi fost si aer conditionat cum cerusa-ti la intrare ! PS Nu exista sa nu se inchida geamurile cel mai sigur nu ati reusit sa invartiti de maneta in sensul in care trebuie.

-6 (10 voturi)
DG Gabriel
18.07.2019, 21:17:18

antipozi Domnule, lasa gasca jos, ca macane. acum un an am venit cu nora mea britanica la clasa 1 pe rapidul Bucuresti Iasi si m-am simtit ingrozitor de stanjebit. Vagonul era stravechi, canapelele roase si cu arcurile stricate, compartimentele inghesuite, podeaua insuficient curatata, scrumiere urat mirositoare si un miros greu, statut, de alool. Asta in conditiile in care trenuri vechi, birtanice, pe linii secundare, sunt de zece ori mai confortabile...

+6 (8 voturi)
Sorin Ionascu
19.07.2019, 00:06:14

Nu stiu cum mai este ACUM un vagon de dormit CFR, pentru ca nu am mai mers cu cunul de cativa ani. Am folosit din cand in cand acest serviciu facand cateva rare curse Bucuresti-Timisoara, in conditiile in care nu-mi convenea sa merg cu masina (drum lung si obositor, cheltuiala similara) sau cu avionul (exista doar Tarom, iar biletele erau foarte scumpe). Nici trenul la vagon de dormit nu a fost foarte ieftin, era cam 100 euro un dus-intors. Desi nu mi s-a parut luxuriant, nici nu m-a deranjat atat de tare calatoria. Patul a fost ok, geamurile se inchideau, iarna am avut caldura, chiuveta din camera functiona, baia a devenit dezagreabila abia la final de drum. Trenul a intarziat de fiecare data, si la dus si la intors, cam cate o ora, dar nu m-a deranjat foarte tare. Calatoriile au fost in orice caz mai suportabile decat una pe timp de zi, in care a trebuit sa stau multe ore infipt in scaun, intr-un tren destul de aglomerat si cu multa galagie. Probabil dezamagirea autorului vine de la asteptarile prea mari avute inainte de plecare.

-2 (6 voturi)
A4___ A4___
19.07.2019, 09:22:47

Domnu' Marian cu regret va anunt dar santp ..neinformat...si nu prea ganditi logic. era de mers numai si numai cu avionul Caile ferate romane sant JALNICE.Daca tot aveti timp sa va plimbati....mai bine incercati trenurile "sclafen wagen" de la Budapesta incolo ..... veti vedea diferenta ta dintre stiinta si managementul romanistanezilor contr lucrul facut in West. Dar , daca va plak aventurili, ramentla plimbatu cu "sareta in romanistan":))))))))))

+3 (5 voturi)