Travel

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Cele mai frumoase locuri de vizitat din Ţara Făgăraşului

0
21 May 2019 16:19:22
Autor: Andrada Floria
Ţara Făgăraşului
Ţara Făgăraşului

Podişul Hârtibaciului, Munţii Făgăraş, dealurile Perşanilor şi satele de pe malul râului Olt sunt doar câteva dintre minunile naturii care pot fi vizitate în Ţara Făgăraşului şi care sunt ilustrate în primul videoclip oficial de promovare a acestei zone a ţării.


În inima Transilvaniei, Ţara Făgăraşului, „această regiune miraculoasă, te plimbă de la şes la vârf de munte, de la Oltul molcom, la Munţii Făgăraşului, de la Podişul Hârtibaciului, până la dealurile Perşanilor“, sunt enumerate o parte dintre cele mai frumoase obiective turistice ale Ţării  Făgăraşului, în primul videoclip de prezentare a acestei zone, realizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Ţara Făgăraşului.

Şi asta nu e tot. Transfăgărăşanul, Herghelia Sâmbăta de Sus, Cetatea Făgăraş şi Mănăstirea Şinca Veche completează peisajul fantastic care doar în realitate arată mai bine decât în videoclipul de prezentare.


Festivalul Narciselor, de Sfinţii Constantin şi Elena

În fiecare an, în luna mai, în preajma sărbătorii Sfinţilor împăraţi Constantin şi Elena (21 mai), la poalele Munţilor Făgăraş, în apropierea localităţii Şercaia, se desfăşoară «Festivalul narciselor». Nu întâmplător, pentru că în Dumbrava Vadului, se află una dintre cele mai înalte rezervaţii botanice de narcise, cu o suprafaţă de 400 de hectare: Poiana Narciselor. 

Rezervaţia se află în perimetrul unei foste păduri de stejar, veche de peste 100 de ani, cu poieni mari. Se caracterizează prin neobişnuita abundenţă a narciselor (Narcissus Stelaris) în lunile mai-iunie.

Pe lângă narcise, rezervaţia protejează şi alte specii rare: bulbucii de munte (Trolius Europaeus), tămâioara (Viola Elatior) şi stânjenelul siberian.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii