Travel

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Insula de la capătul lumii. Viaţa în unul dintre cele mai izolate locuri de pe planetă

0
29 Dec 2013 11:01:58
Autor: Octavian Palade
Insula Palmerston este izolată de restul lumii
Insula Palmerston este izolată de restul lumii

Insula Palmerston din Oceanul Pacific are numai 62 de locuitori. Aceştia sunt izolaţi de restul lumii şi turiştii  nu se încumetă să viziteze insula, potrivit BBC.

Insula Palmerston a fost descoperită de James Cook în 1774 şi are o suprafaţă de aproximativ 2,6 kilometri pătraţi. Navele cu provizii vin cel mult de două ori pe an, însă locuitorii nu duc lipsă de nimic.

„Este suficientă mâncare, nu ducem niciodată lipsă“, explică un locuitor. Peştele prins de pescari este împărţit la toate cele 62 de suflete din Palmerston.  „Nu avem trafic, nu avem staţii de autobuz, ci doar oameni şi arbori de cocos şi oceanul albastru“, mai spune localnicul.

Deoarece insula are atât de puţini locuitori, căsătoriile au loc între rude. „M-am căsătorit cu vărul meu de gradul doi. Unii se căsătoresc la grade de rudenie mai apropiate. Un om care a venit din Noua Zeelandă ne-a spus că relaţiile apropiate cauzează probleme copiilor”, a declarat una dintre femeile de pe insulă.

 Nu e de mirare că toţi cei de pe insulă se au între ei ca fraţii. 59 din cei 62 de locuitori provin din acelaşi strămoş: William Marsters, un britanic care s-a stabilit în Palmerston în urmă cu 150 de ani.

Locuitorii se declară mulţumiţi de viaţa pe care o duc. „Iubesc Palmerston pentru că este un loc foarte frumos, relaxant. Nu sunt foarte multe de făcut. E un loc în care te poţi bucura de viaţă“, explică un alt locuitor. 

Puteţi urmări un clip video despre insulă aici, şi puteţi folosi rotiţa scroll de la mouse pentru a vă îndepărta sau apropia de harta de mai jos.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările