Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Încă 10 pacienţi externaţi de la Spitalul Judeţean Alba după ce s-au vindecat de coronavirus

0
4 Jun 2020 08:36:27
Autor: Dorin Ţimonea
La spitalul din Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID 19 un numar de 66 pacienţi
La spitalul din Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID 19 un numar de 66 pacienţi

Marţi şi miercuri, 2 şi 3 iunie 2020, un număr de 10 pacienţi, internaţi la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost declaraţi vindecaţi de COVID-19 şi au fost externaţi, după ce rezultatele a două teste consecutive în cazul acestora au ieşit negative.

Cel mai tânăr pacient vindecat este un băiat în vârstă de 17 ani, iar cel mai vârstnic un bărbat de 60 de ani. Cei 10 pacienţi externaţi (7 de sex masculin şi 3 de sex feminin) locuiesc în Daia Română (2), Câlnic (2), Alba Iulia, Gârbova, Dobra, Cugir, Răhău şi Petreşti. 

În total, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID-19 un număr de 66 de pacienţi, majoritatea cu forme uşoare şi medii, respectiv cu evoluţie favorabilă la tratamentul administrat.
 
De asemenea, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase au fost internaţi 125 de pacienţi pozitivi cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Dintre cei 125 de pacienţi pozitivi, 66 au fost declaraţi vindecaţi, iar 36 au fost transferaţi la unităţi sanitare din Blaj (13), Aiud (20), Sibiu (2) şi Sebeş (1). În prezent, la secţia de boli infecţioase se află internaţi 23 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.
 
”SJU Alba Iulia este o unitate sanitară în care se tratează cazurile confirmate, sunt internate inclusiv cazuri suspecte, iar în propriul laborator se analizează probele recoltate pentru depistarea virusului. Recomandăm tuturor să respecte cu stricteţe măsurile şi recomandările autorităţilor implicate în combaterea pandemiei”, transmit reprezentanţii unităţii sanitare din Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

Oraşul din România cu investiţii de 600 de euro pe locuitor din fonduri europene. Proiectele aflate în derulare

 

Cum a fost găsit tânărul care a ucis o pisică şi a postat filmul pe internet: „Am dat sute de telefoane, am fost înjurate, blestemate“

 

VIDEO Locuri de odihnă şi belvedere unice din Apuseni. Hartă interactivă de „reconectare” la natură


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările