Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Încă un angajat al Curţii de Apel Alba Iulia, confirmat cu coronavirus. Toate spaţiile instanţei au fost dezinfectate

0
4 Jul 2020 12:28:44
Autor: Dorin Ţimonea
Toate spaţiile instanţei de judecată au fost dezinfectate. Foto: Facebook/ Curtea de Apel Alba Iulia
Toate spaţiile instanţei de judecată au fost dezinfectate. Foto: Facebook/ Curtea de Apel Alba Iulia

Un singur caz de infectare cu noul coronavirus a fost depistat în urma retestării angajaţilor de la Curtea de Apel Alba Iulia. Persoana respectivă avea un răspuns incert la prima testare, care a devenit pozitiv la cea de-a doua.

În total, la nivelul instituţiei sunt confirmate pozitiv un număr de şapte persoane, dintre care cinci sunt judecători, care locuiesc la Alba Iulia şi Cluj-Napoca. Un alt rezultat de la a doua testare este incert, urmând a fi reluat.

”S-a încheiat retestarea tuturor colegilor cu rezultate iniţiale negative sau incerte. Datele comunicate de DSP Alba confirmă rezultatele negative cu excepţia unui singur rezultat care este incert şi va fi repetat, în timp ce pentru o altă colegă, care a avut iniţial rezultat incert, retestarea confirmă pozitivarea.

După o săptămână dificilă de luptă cu COVID-19 inclusiv 2 zile de suspendare a activităţii pentru dezinfecţie generală, la Curtea de Apel Alba Iulia se va relua complet activitatea începând de luni 6 iulie 2020, cu stricta respectare a măsurilor de prevenire a infectării cu Noul Coronavirus. Cauzele aflate pe rolul instanţei se vor desfăşura conform programării iar colegii aflaţi în internare sau izolare, cărora le dorim însănătoşire grabnică, vor fi înlocuiţi în activitate până la recuperarea completă.

Curtea de Apel Alba Iulia va manifesta în continuare maximă transparenţă, astfel încât justiţiabilii şi profesioniştii din sistemul judiciar să fie imediat şi permanent informaţi prin toate mijloacele de informare disponibile”, a transmis Curtea de Apel, pe pagina oficială de pe reţeaua Facebook.

Întreg personalul Curţii de Apel Alba Iulia aflat în activitate, mai exact 123 de persoane, a fost testat marţi, 30 iunie, pentru COVID-19 prin metoda "pooling". ”Rezultatele testării comunicate astăzi (miercuri - n.r.) de reprezentanţii D.S.P. Alba evidenţiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive, iar în alte două cazuri, incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare şi relaţii publice), rezultatele testelor de ieri au fost negative", au precizat reprezentanţii instituţiei într-un comunicat de presă.

La nivelul Curţii de Apel Alba Iulia a fost declanşată ancheta epidemiologică după ce, duminică,28, iunie, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.

Sâmbătă, 4 iulie, au fost raportate 2 cazuri noi de COVID-19 în judeţul Alba, în ultimele 24 de ore, între  care şi cel de la Curtea de Apel. În judeţ sunt în prezent 42 de cazuri active. De la începutul perioade, 476 de persoane din judeţul Alba s-au îmbolnăvit din cauza acestui virus. m408 persoane au fost declarate vindecate şi s-au înregistrat 26 de decese. Vineri, în Alba au fost prelucrate 340 de teste, la DSP. Numărul total de teste efectuate în judeţ a ajuns la 28.737.

   

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările