Învăţător cu vechime de 35 de ani în învăţământ, notat cu 4,85 la titularizare în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un învăţător din Alba cu vechime de 35 de ani în învăţământ a obţinut nota 4,85 la examenul de titularizare, la proba scrisă.

Ioan Oţoiu din comuna Stremţ, judeţul Alba, a obţinut 4,85 la examenul de titularizare, după ce timp de 35 de ani a predat la mai multe şcoli, însă a renunţat o perioadă la învăţământ. Reîntors la catedră, învăţătorul a încercat să se titularizeze pe psot şi a participat la examenul organizat de IŞJ Alba. Rezultatul obţinut nu îi permite, însă, să devină titular pe postul de învăţător.

Primarul comunei Stremţ, Traian Ştefan Popa, a declarat că învăţătorul este un băiat deştept şi un dascăl bun, însă a renunţat o perioadă la învăţământ iar acum ”umblă pentru titularizare”. ”Este un băiat prinzător, se pricepe şi la mecanică, e harnic, dintr-o familie de oameni simpli. Are familie, copii bine crescuţi. E băiat deştept, îi fuge mintea, sudează garduri. Probabil nu a avut inspiraţie, subiectul a fost greu”, a spus Traian Popa, citat de ziarulunirea.ro.

Mai mulţi dascăli din judeţul Alba, care au vechime în învăţământ, nu au luat note de trecere la proba scrisă a examenului de titularizare. În judeţul Alba, cea mai mare notă la examenul de titularizare a fost 9,80, obţinută de Ecaterina Boghiu, la Geografie, în vreme ce cea mai mică, 1,20, a fost obţinută Ioana Maria Rof.

Îintre cele 376 de lucrări înregistrate la concurs, două au fost anulate, iar 287 au fost notate cu peste 5, respectiv 162 de candidaţi au luat peste 7 (43,2%) şi au acces la posturi titularizabile. Anul acesta, sunt 83 de posturi titularizabile şi alte 695 vacante, din care complete 273 şi incomplete 422. Au fost 123 note între 5 şi 7 (32,82%) şi 89 sub 5 (23,8%), potrivit precizărilor oferite de inspector şcolar general adjunct Monalisa Borza. De asemenea, au fost 26 note peste 9, cele mai multe la disciplina Matematică şi la învăţători.

Comparativ cu rezultatele la concursul de anul trecut, au fost mai puţini candidaţi care nu au promovat proba scrisă: 23,8% în 2017, faţă de 39,34% în 2016. De asemenea, anul trecut 32,79% dintre candidaţi aveau cel puţin 7 la proba scrisă, iar în 2017 procentul a crescut la 43,2%.

Citiţi şi:

Daniel Burchiu, medic psihiatru: „Simptomele depresiei te învăluie încetul cu încetul până te transformă“

Artefactul spectaculos din marmură, cu culori păstrate de aproape 2000 de ani. Se găseşte la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Cum pot fi amendaţi şoferii care circulă cu viteză nejustificat de mică. Ce alte sancţiuni ciudate mai poate aplica Poliţia Rutieră

Cât alcool pot consuma şoferii şi în cât timp se elimină din organism

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite