Şcoala dintr-un oraş de munte unde elevii vin cu drag la ore şi părerile lor sunt luate în considerare FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şcoala Gimnazială din oraşul Abrud
Şcoala Gimnazială din oraşul Abrud

Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din oraşul Abrud a devenit un loc unde elevii vin cu drag la ore, în sălile de clasă calde şi primitoare, şi unde părerile lor sunt luate în considerare, fiind implicaţi în toate schimbările care s-au petrecut în ultima vreme în şcoala lor.

Scările gri şi banale din beton s-au transformat în pete de culoare din care elevii învaţă operaţiile matematice, băile, altădată vechi, atrag copiii prin mesajele motivante scrise deasupra oglinzilor, iar sălile de clasă au fost gândite pentru a ieşi puţin din acel sistem rigid cu care eram cu toţii obişnuiţi.

Biblioteca a fost mutată într-o fostă sală de clasă renovată şi a devenit un loc modern şi primitor, cu un spaţiu pentru citit atrăgător, ca un pat suprapus, realizat cu materiale donate şi construit de un angajat al şcolii. 

"Pentru a-i atrage către cărţi, le-am lansat provocarea «citeşte-i cinci minute directorului». Veneau copiii de ciclul primar la mine la uşă şi îi recompensam cu semne de carte", spune directoarea şcolii.

scoala abrud alba

Nu a fost uitată nici curtea unităţii de învăţământ, care a fost şi ea transformată cu ajutorul părinţilor şi al elevilor. Centrala termică învechită a devenit o ”pânză” pe care elevii şi-au arătat talentul artistic, care poate fi admirat de trecători, printr-un gard din creioane colorate. ”Îmi doream o stare de bine în şcoală, văzusem pe internet o casă părăsită cu o pictură foarte interesantă şi aşa mi-a venit ideea renovării centralei termice”, explică directoarea Georgeta Stan.

scoala abrud alba

Un bazin metalic, situat în curte şi care nu putea fi mutat din acel loc a devenit un spaţiu de recreere pentru cei mici. Vechile table negre, înlocuite în sălile de clasă cu whiteboarduri, au fost mutate acum în curtea şcolii, pentru ca profesorii şi elevii să scrie câte un citat deosebit sau care le-a rămas în minte sau care reprezintă starea lor de spirit. De asemenea, ele sunt folosite şi pentru a oferi elevilor creativi posibilitatea de a-şi petrece pauza într-un mod plăcut.

director scoala abrud alba

Prof. Georgeta Stan, directorul şcolii din Abrud

”Totul a fost realizat cu bani mai puţini şi multă muncă, ne-am încadrat în bugetul primit de la primărie şi am avut ajutorul părinţilor şi al elevilor, adică sponsorizări, voluntariat şi bunăvoinţă. Elevii în special m-au impresionat prin implicarea lor şi, după ce am început cu o mână de voluntari, rând pe rând au venit tot mai multe clase care au dorit să se implice”, a completat Georgeta Stan.

scoala abrud alba

Vă mai recomandăm:

 

Autostrada construită prin groapa de gunoi. CNAIR cheltuie aproape 6 milioane de lei pentru ecologizare VIDEO

 

Povestea unor jafuri inedite: cum a furat un tânăr aceeaşi maşină de două ori şi a spart un bar, tot de două ori

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite