A muşcat de mână un poliţist şi a fost condamnat la închisoare cu suspendare pentru ultraj. Concubina l-a iertat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A distrus uşa de acces în apartamentul concubinei şi a muşcat de o mână un poliţist chemat să aplaneze incidentul. Autorul acestor fapte este un bărbat în vârstă de 31 de ani Teiuş, judeşul Alba.

C. Vasile a fost trimis în judecată pentru distrugere şi ultraj, dar a fost condamnat doar pentru a doua faptă după ce concubina acestuia şi-a retras plângerea. Incidentul a avut loc în 12 iunie 2019. Pe fondul relaţiei tensionate cu concubina sa, bărbatul s-a deplasat la apartamentul acesteia situat în Alba Iulia cu scopul declarat de a-şi recupera obiectele personale. Întrucât femeia nu a dorit să-i permită accesul în apartament, inculpatul a lovit cu piciorul în uşă deteriorând-o şi distrugând sistemul de închidere. A părăsit locul faptei când persoana vătămată i-a comunicat faptul că a solicitat intervenţia Poliţiei.

Ulterior, în jurul orelor 23.00, doi poliţişti care au intervenit în urma solicitării persoanei vătămate, l-au identificat pe bărbat în parcarea centrului comercial Alba Mall, în autoturismul concubinei ale. Când au intenţionat să-l conducă la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, inculpatul a fugit pe bulevardul Tudor Vladimirescu, fiind urmărit de un subinspector de poliţii, care, ajungându-l, l-a imobilizat, însă în timpul imobilizării agresorul l-a fost muşcat pe acesta de antebraţul drept. Poliţistul a suferit o leziune traumatică care a necesitat 2-3 zile de îngrijiri medicale. Ulterior la faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, ofţerul de poliţie fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Bărbatul s-a ales cu dosar penal şi a fost trimis în judecată pentru cele două fapte. În faţa instanţei, concubina şi-a retras plângerea pentru distrugerea astfel încât a scăpat de această infracţiune. A fost, însă, condamnat la 9 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru fapta de ultraj, raportat la loviri sau alte violenţe, asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul a fost obligat să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei  oraşului Teiuş sau Primăriei Alba Iulia.

”În ceea ce priveşte gradul de pericol social al faptei săvârşite, instanţa reţine că aceasta este unul redus, prin fapta sa, inculpatul cauzând persoanei vătămate leziuni care au necesitat un număr de 2-3 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare. Instanţa va avea în vedere şi faptul că pedeapsa este o măsură de constrângere şi totodată o modalitate de reeducare a condamnatului, scopul pedepsei fiind prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni. Prevenirea săvârşirii de noi infracţiuni nu se rezumă numai la împiedicarea condamnatului de a comite alte încălcări ale legii penale, ci are ca scop şi atenţionarea celorlalţi destinatari ai legii penale de a nu comite astfel de încălcări , fiind astfel satisfăcute atât scopul imediat cât şi scopul mediat al pedepsei. Nu se poate vorbi de scopul preventiv al pedepsei înţelegând prin aceasta numai dezideratul împiedicării condamnatului de a săvârşi noi infracţiuni, ignorându-se valenţele educative şi intimidante ale pedepsei pronunţate fată de ceilalţi membri ai societăţii”, astfel a motivat magistratul de la Judecătoria Alba Iulia decizia din 9 aprilie 2020.

Citiţi şi:

 

Ce idei mai au românii pentru afaceri din fonduri europene: fabrică de pălării finanţată cu 70.000 de euro prin AFIR

 

Tragedia din spatele ultimului deces provocat de coronavirus în Alba. Doi soţi au murit la câteva zile unul după altul

 

Mesajul primarului din oraşul care a interzis circulaţia auto în 1 şi 2 mai: „Sănătatea este mai importantă decât plimbatul sau ieşitul la grătare“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite