Acţiunile Gabriel Resources au crescut cu 10 la sută după anunţul obţinerii descărcării arheologice pentru proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Gabriel Resources, tranzacţionate la Bursa din Toronto, Canada, au crescut joi cu aproape 10 la sută după anunţul oficial al companiei privind obţinerea certificatului de descărcare arheologică pentru masivul Cârnic din Roşia Montană.

Gabriel Resources deţine 80,46 la sută din compania Roşia Montană Gold Corporation, care a iniţiat proiectul minier din Munţii Apuseni. Preţul unei acţiuni Gabriel Resources a crescut joi, 14 iulie 2011, cu peste 1 dolar, de la 7,5 dolari până la 8,65 dolari. Creşterea efectivă a fost de 9,29 la sută.

Este cea mai mare valoare a acţiunilor din ultimele 52 de luni. La închiderea şedinţei de joi, valoarea s-a stabilizat la preţul de 8 dolari. Vineri preţul unei acţiuni a oscilat în jurul valorii de 8 dolari.

Reprezentanţii Gabriel Reosurces au publicat un comunicat de presă în legătură cu decizia Direcţiei pentru Cultură Alba de a emite certificatul de descărcare arheologică. „Compania continuă să colaboreze cu guvernul român pentru a se asigura că desfăşurarea proiectului este autorizată complet având în vedere legile din Romania şi Uniunea Europeana. Gabriel va continua să prezinte rapoarte privind progresele realizate în ceea ce priveşte procesul de obţinere al autorizărilor necesare demarării proiectului minier, acest lucru urmând a avea loc în momentul anunţării rezultatelor pentru cel de-al doilea trimestru sau in jurul datei de 3 august 2011”, se afirmă în comunicat.

„Acordarea certificatului de descărcare de sarcină arheologică pentru Cârnic este un pas semnificativ pentru primirea altor avize cheie şi aprobări necesare avansării proiectului de aur şi argint Roşia Montană care va duce la atât de dorita dezvoltare economică şi noi locuri de muncă în zonă şi  mplicit în România“, a spus Jonathan Henry, preşedinte Gabriel Resources.

Roşia Montană Gold Corporation dezvoltă proiectul minier de la Roşia Montană, din Munţii Apuseni, cu costuri proiectate de un miliard de dolari, prin care compania estimează că va extrage 626.000 de uncii de aur pe an timp de cinci ani de la inaugurarea minei. O uncie este echivalentul a 31,1 grame de aur. Compania este controlată de firma canadiană Gabriel Resources, care deţine 80,46% din capitalul social, în timp ce statul român controlează 19,31% din acţiuni, prin firma Minvest Deva, iar alţi acţionari deţin 0,23% din titluri.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite