Afaceristul care şi-a făcut vilă cu fonduri UE. S-a ales cu dosar penal pentru că a deturnat 200.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri din Alba Iulia, trimis în judecată de DNA pentru fraudă financiară din fonduri europene, ar fi provocat un prejudiciu de peste 850.000 de lei. El ar fi trebuie să ridice cu banii respectivi o cabană turistică, dar şi-a construit o locuinţă.

Un om de afaceri din Alba Iulia, proprietar al unui centru de fitness, a fost trimis în judecată de procurori din cadrul DNA Bucureşti, pentru infracţiunea de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Rechizitoriul a fost înregistrat la Tribunalul Alba luni, 11 august 2020.

Potrivit DNA, în calitate de unic asociat şi administrator în fapt al unei societăţi comerciale, inculpatul Feisan Dragoş Ionuţ ar fi prezentat Centrului regional Alba Iulia din cadrul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (autoritate cu competenţe în gestionarea fondurilor europene nerambursabile) o serie de documente false prin care ar fi obţinut, în mod injust, o finanţare nerambursabilă în valoare totală de 854.408 de lei (aproximativ 200.000 de euro la valoarea cursului din perioada 2011 - 2013).

Finanţarea, care ar fi trebuit folosită la construirea unei cabane turistice în comuna Ighiu, ar fi fost folosită la construirea unui imobil pentru sine şi familia sa, aceasta nefiind introdusă în circuitul turistic. Pentru obţinerea rambursărilor, în perioada noiembrie 2011 - mai 2014, acesta ar fi depus, la fiecare dintre cele cinci cereri de rambursare, documente false prin care a făcut dovada îndeplinirii cerinţelor impuse şi a realizării lucrărilor de construcţie de către o alta societate decât cea care le-a executat în realitate, declaraţii de conformitate ale producătorului de masă lemnoasă, declaraţii de conformitate a obiectelor de mobilier, precum şi un număr de şapte contracte de muncă fictive încheiate cu şapte persoane. Cea mai mare parte a sumelor presupus a fi fost cheltuită în cadrul proiectului s-ar fi întors in conturile unor societăţi controlate de inculpat. 

Agenţia Pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale s-a constituit parte civilă în cauză. Parchetul a dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri deţinute de persoana menţionată în cerere. De asemenea, faţă de alte presupuse infracţiuni s-a dispus disjungere şi declinare la Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

”Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au transmis procurorii DNA.

Vă mai recomandăm şi:

 

Gaborii ţepari prin metoda „Acoperişul“ au ieşit din nou la „atac“. În ce constă escrocheria

 

FOTO Viaţa aurarilor din Apuseni. Momente din vremuri demult apuse, când oamenii scoteau aur din munte şi îl vindeau prin reţele de contrabandă

 

VIDEO Primul kilogram de lână tors şi dărăcit la Zlatna. Primăria a cumpărat o instalaţie cu 3.000 de euro şi vrea să reînvie tradiţia prelucrării lânii

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite