Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Alba: Administrator de video-chat sechestrat şi bătut timp de patru ore de gruparea „recuperatorilor“

0
29 Apr 2011 14:26:54
Autor: Dorin Ţimonea
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Metodele practicate de membri grupării jduecate în dosarul Prostituate pentru VIP-uri par desprinse din filmele de acţiune. Bărbatul din Alba Iulia a fost ameninţat cu moartea pentru că ar fi avut o datorie faţăde una din fostele angajate.

Rechizitoriul procurorilor din dosarul „Prostituate pentru VIP-uri“ arată modul de acţiune al grupării de „recuperatori“ care s-a format în cursul anilor 2009 – 2010. Membrii grupării nu se sfiau să folosească forţa, să sechestreze victimele şi să le ameninţe cu pistolul şi sabia pentru a-şi duce la îndeplinire misunea.

Una dintre victimele care a primit o astfel de corecţie este administratorul unui video-chat din Alba Iulia. George M. a fost sechestrat timp de patru ore. Au participat inculpaţii Teodor Şchiop zis „Puşcărie“ şi Ioan Roşca zis „Joni“, aflaţi acum în arest preventiv, şi un personaj numit „Piticu“ care nu a putut fi identificat de anchetatori. Bărbatul ar fi avut o datorie de 1.000 de euro faţă de o fată care a lucrat pentru el, la video-chat.

Bătut cu cureaua, pumnii şi picioarele

Recuperatorii i-au cerut 2.000 de euro, motivând că „a crescut dobânda“. A fost legat, ameninţat şi şantajat pentru a plăti banii. Victima le-a spus că nu are de unde, pe motiv că trebuie să recupereze la rândul său mulţi bani de la un partener de afaceri. A scăpat după ce a promis că va garanta cu un teren. Au plecat împreună spre sediul firmei lui George M. Aici, angajaţii acestuia şi-au dat seama că s-a întâmplat ceva cu bărbatul şi au spus că nu găsesc documentele de proprietate ale terenului. S-au înţeles cu recuperatorii să vină a doua zi.

După ce au plecat, bărbatul a mers şi a depus plângere la poliţie. „Am fost bătut cu cureaua, cu pumnii, cu picioarele. Puşcărie avea la el o sabie cu care mă ameninţa“, a declarat victima poliţiştilor.

Un alt tânăr (Răzvan F.) a fost tâlhărit de Şchiop şi Roşca lângă Hotelul Cetate pe motiv că a plătit prea puţin pentru serviciile sexuale de care a beneficiat din partea unei prostituate plasate de cei doi. Bărbatul a rămas fără 250 de lei.

Citiţi şi: Victimă a recuperatorilor din Alba Iulia: „Mi-au pus un pistol la tâmplă, un cuţit la gât şi m-au ameninţat că mă omoară“

Eleve minore racolate cu forţa de la şcoală, drogate şi obligate să se prostitueze

Lotul „Prostituate pentru VIP-uri“ trimis în judecată. Printre inculpaţi sunt doi italieni şi un fost ofiţer SIE

Proxenetism, şantaj, trafic de minori şi cocteiluri „Molotov“ într-un dosar de crimă organizată


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările