Alba: Executor bancar condamnat la închisoare pentru luare de mită. A încercat să înghită o bancnotă de 50 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sentinţa a fost pronunţată de o instanţă a Tribunalului Alba. Foto Arhivă
Sentinţa a fost pronunţată de o instanţă a Tribunalului Alba. Foto Arhivă

Marius Valentin Zăpan a cerut bani pentru a amâna vânzarea unui imobil la licitaţie. În momentul în care a fost surprins de poliţiştii din Alba Iulia a încercat să înghită o bancnotă de 50 de lei primită drept mită.

Executorul bancar a fost condamnat la pedeapsa de 4 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost pronunţată în urmă cu câteva zile de Tribunalul Alba.

Marius Valentin Zăpan a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia în luna iunie, 2009. Executorul bancar a fost surprins în 10 mai 2009, la un hotel din oraş, cu o sumă de bani asupra lui primită de la un denunţător.

„Inculpatul, în cadrul unei proceduri de executare silită, a încercat să tergiverseze, în schimbul primirii unor sume de bani necuvenite, vânzarea la licitaţie a imobilului proprietatea denunţătorului, imobil ce constituia garanţia unui credit nerambursat“, se afirmă în rechizitoriul procurorilor.

Întâlnire în camera de hotel

În ziua flagrantului, executorul bancar s-a întâlnit cu persoana care a luat creditul într-o cameră de hotel. La sosirea poliţiştilor şi a procurorului a ieşit din cameră pentru a discuta cu aceştia, iar la un moment dat, sub pretextul că trebuie să meargă la toaletă, a fost surprins în timp ce încerca să mestece şi să înghită o bancnotă în valoare de 50 de lei.

„La solicitarea organelor de anchetă a scos din gură bancnota deteriorată, predând, totodată, şi suma de 550 RON pe care o avea ascunsă în hanorac. În apărarea sa, inculpatul s-a folosit de explicaţia clasică a împrumutului, arătând că în luna septembrie 2008, cu ocazia unei întâlniri cu denunţătorul, i-a împrumutat acestuia suma de 2.200 lei spre a-şi putea să-şi achite o parte din debitul restant către unitatea bancară“, se mai susţine în rechizitoriu.

Restul banilor până la suma de 2.200 de lei au fost descoperiţi de poliţişti ascunşi într-o cutie de produse cosmetice, în camera de hotel. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, Marius Zăpan nu mai poate profesa ca şi executor bancar timp de doi ani, după executarea pedepsei.

Sentinţa poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia. Executorul bancar nu a putut fi contactat pentru a comenta decizia instanţei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite