Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Alba Iulia: Comerţul cu covrigi la – 11 grade Celsius

0
31 Jan 2011 12:48:20
Autor: adevarul
Doina Mateaş vinde covrigi în centrul oraşului Alba Iulia
Doina Mateaş vinde covrigi în centrul oraşului Alba Iulia

Vânzătorii ambulanţi nu s-au lăsat speriaţi de gerul năprasnic care a lovit Alba Iulia în ultimele zile şi au ieşit cu taraba în stradă. 

Covrigi găsim la colţ de stradă şi când mercurul din termometre scade sub -10 grade Celsius.  Asta, deşi nu prea se înghesuie cumpărătorii.

Pe Doina Mateaş, de 45 de ani, din Alba Iulia am găsit-o la orele amiezii în  centrul oraşului. Îşi aştepta clienţii la covrigi, mai mult reci decât calzi.


 Femeia spune că s-a învăţat deja cu munca la temperaturi de iarnă rusească şi că se îmbracă foarte gros ca să facă faţă gerului.

„ Mi-am luat cele mai groase haine, căciulă, mănuşi, dar şi aşa e foarte frig şi nici vânzarea nu merge cum ar trebui. Am vorbit cu şeful şi mi-a spus că de astăzi o să  luăm pauză, până când se mai înmoaie gerul“, a mai spus Doina Mateaş.„Un covrig ţine loc de mic dejun şi pe gerul acesta. E drept că nu e prea cald, dar ţine de foame. Eu îi admir pe oamenii aceştia care îndură frigul să vândă în stradă“, a spus un cumpărător.

Deşi angajaţii care lucrează în aer liber se plâng din cauza frigului, conform legii, angajatorii sunt obligaţi să asigure pentru fiecare între 0,5 – 1 litru de ceai fierbinte, să le acorde pauze în spaţii încălzite, respectiv să le pună la dispoziţie echipament de protecţie, numai când temperaturile sunt de -20 grade Celsius.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările