Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Alba Iulia nu a „rezistat“ decât 17 zile în scenariul galben. Oraşul revine de luni în zona „roşie“

0
17 Jan 2021 18:01:04
Autor: Dorin Ţimonea
Cartierul Cetate din Alba Iulia
Cartierul Cetate din Alba Iulia

Alba Iulia revine în scenariul roşu, începând de luni dimineaţă, iar restricţiile aferente vor fi din nou aplicate. Cel mai important efect negativ este închiderea restaurantelor la interior.

Reşedinţa judeţului Alba nu a ”rezistat” decât 17 zile în scenariul galben. Oraşul a ieşit din precedentul ”scenariu roşu” în prima zi a anului 2021.
 
De luni, 18 ianuarie, vor fi aplicate din nou restricţii. Cel mai afectat sector va fi cel HoReCa, întrucât printre măsurile luate se numără şi închiderea restaurantelor la interior. De asemenea vor fi închise cazinourile şi sălile de jocuri de noroc.
 
Alba Iulia a înregistrat mai multe zile de creştere a incidenţei. Vineri, incidenţa era de 3,00, sâmbătă incidenţa a ajuns la 3,18, iar duminică la 3,20.
 
Înainte de a lua decizia, autorităţile au aşteptat minim 72 de ore, pentru a vedea trendul negativ sau pozitiv, de la prima depăşire a indicelui de 3 la mie. Duminică, 17 ianuarie, la nivelul municipiului Alba Iulia au fost cuantificate un număr de 320 de cazuri de infectare la mia de locuitori.
 
Trendul infectărilor a continuat să fie crescător, în ciuda faptului că de mult timp se testează foarte puţin în judeţ, în raport cu perioada anterioară, din cauza procedurilor la nivel naţional.
 
Duminică a avut loc o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba, care a emis hotărârea privind aplicarea scenariului roşu în municipiul Alba Iulia şi comunele Horea şi Meteş.
 
Principalele interdicţii:
 
Se interzice organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive, etc.) atât în spaţii deschise cât şi închise (saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli/corturi de evenimente, terase, etc.);
 
Se interzice desfăşurarea de reuniuni cu prilejul unor sărbători, aniversări, petreceri în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private;
 
Se interzice circulaţia în interiorul localităţilor pentru persoanele aflate în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleiaşi familii, precum şi formarea unor asemenea grupuri
 
Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor în interiorul clădirilor, este interzisă;
 
Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.
 
De asemenea, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în intervalul orar 23.00-05.00, cu anumite excepţii.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, urmărit penal după ce ar fi condus maşina instuţiei cu alcoolemie de 5,68 g‰

 

Contractul din Alba de care se agaţă Polaris M Holding. Cum încearcă să blocheze cel mai mare depozit ecologic de deşeuri din Transilvania

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările