Alba: Transavia investeşte 13 milioane de euro în dezvoltarea capacităţilor de producţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Popa, managerul Transavia SA
Ioan Popa, managerul Transavia SA

Compania Transavia, liderul naţional în producţia de carne de pasăre, va investi în 2011 aproximativ 13 milioane de euro pentru dezvoltarea societăţii. Reprezentanţii companiei estimează creşterea cifrei de afaceri şi a profitului.

„Investiţiile propuse la începutul anului erau de 10 milioane de euro, dar le vom depăşi cu 2-3 milioane de euro. De asemenea, cifra de afaceri va fi mai mare ca anul trecut. Discutăm de o creştere de o cifră sau cel mult cu două, până la 15 la sută într-un an. Vreau să am în fiecare an cifra de afaceri mai mare şi profitul mai mare“, a spus Ioan Popa, patronul societăţii.

Transavia produce un sfert din cantitatea de carne de pasăre care se vinde pe piaţa românească. Exportul reprezintă aproximativ 10 la sută din cifra de afaceri şi este realizat în ţări din Uniunea Europeană (Anglia, Olanda, Germania Franţa), Africa şi orientul apropiat.

Ioan Popa este potrivit topului Forbes 500 Miliardari cel mai bogat om din Alba cu o avere estimată la 90 de milioane de euro. Afacerile acestuia sunt extinse în şase judeţe şi cuprind un număr de 1.364 de angajaţi. În 2010, compania a avut o cifră de afaceri de 423 milioane lei (aproximativ 100 milioane de euro) şi un profit brut de 31 de milioane de lei (aproape 8 milioane de euro).

Pentru a scădea costurile cu necesarul de cereale necesar activităţii din fermele de creştere a păsărilor, Transavia a intrat şi pe piaţa culturilor agricole. „Am luat până acum 4.000 de hectare de teren în arendă. Am cumpărat cele mai moderne utilaje de pe piaţă. Vrem să ajungem la 10.000 de hectare până la sfârşitul anului 2012. Am arentat în zonele din apropiere pentru că vrem să folosim gunoiul din hale ca şi îngrăşământ. Cultivăm grâu şi porumb“, a declarat Ioan Popa. Producţia de pe cele 4.000 de hectare asigură aproximativ 35 la sută din necesarul de cereale al companiei. Fermele „consumă“ 10.000 de tone de furaje pe lună, din care 65 la sută sunt cereale.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite