Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Alba: Traseu turistic de aproape trei kilometri la Râpa Roşie

0
6 Jul 2011 18:15:00
Autor: adevarul
Râpa Roşie
Râpa Roşie

Poteca tematică din Rezervaţia Naturală şi Situl Natura 2000 Râpa Roşie a fost selectată printre cele mai frumoase şapte de astfel de obiective din România. Traseul turistic a fost amenajat şi este administrat de către Asociaţia „Ecouri Verzi“ din Cluj-Napoca.

Alături de obiective turistice din Munţii Retezat, Călimani sau Ţara Haţegului, poteca tematică din cadrul rezervaţiei geologice de la Râpa Roşie va fi inclusă într-o broşură electronică de prezentare ce va fi promovată la Târgul de Turism al României.

Poteca se întinde pe o lungime de 2,7 kilometri şi se străbate în maxin două ore. Traseul este împânzit de panouri care informează turiştii cu privire la importanţa rezervaţiei şi la descoperirile realizate aici. Se regăsesc informaţii despre dinozauri, animale, păsări şi plante. Costurile totate ale amenajării potecii tematice sunt de 3.700 lei.

Râpa Roşie este o rezervaţie geologică cu o suprafaţă de 10 hectare situată la aproximativ trei kilometri de Sebeş. Pereţii săi de culoare roşie au înălţimi cuprinse între 80 si 100 metri şi s-au format ca urmare a eroziunii apei timp de mii de ani. Zona era în urmă cu 70 de milioane de ani una de uscat, traversată de râuri şi mlaştini, în care au trăit multe animale şi care le-au conservat cadavrele acestora.

Citeşte mâine dimineaţă în ziarul Adevărul ce poţi vedea pe traseul tematic de la Râpa Roşie.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările