Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

”Am sperat să mergem mai departe împreună”. Reacţia şefului Primăriei Alba Iulia după demisia viceprimarului Gabriel Pleşa

0
14 Feb 2020 11:03:20
Autor: Dorin Ţimonea
Gabriel Pleşa şi Paul Voicu au făcut echipă din 2016 la conducerea Primăriei
Gabriel Pleşa şi Paul Voicu au făcut echipă din 2016 la conducerea Primăriei

Viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul, afirmă într-o delcaraţie că regretă decizia colegului său Gabrile Pleşa de a demiisona din funcţiile de viceprimar şi consilieri local.

Voicu Paul susţine că a sperat să meargă mai departe în echipă cu Gabriel Pleşa. Acesta din urmă a demisionat vineri, 14 februarie 2020, şi urmează să anunţe că va candida la funcţia de primar din partea USR. Voicu Paul va fi, cel mai probabil, candidatul PNL.
 
“Dinamica vieţii, în general şi, la o scară mai mică, a politicii şi administraţiei, se întâmplă să ne pună în situaţii diferite, în care să ne manifestăm diferit opţiunile şi afinităţile. Sunt alegeri asumate pe care nu putem decât să le luăm ca atare şi să le respectăm. Îi asigur pe albaiulieni că echipa primăriei rămâne la fel de solidă şi implicată în dezvoltarea oraşului. Pentru mine şi echipa primăriei prioritare sunt proiectele de dezvoltare majoră, investiţiile în infrastructura oraşului, educaţie şi viitor. Suntem aici să ne facem treaba profesionist, indiferent de ce se întâmplă şi exact asta o să facem.
 
Îmi pare rău pentru decizia pe care a luat-o colegul nostru Gabriel Pleşa. Am sperat să mergem mai departe împreună, aşa cum am facut-o atâţia ani, cu dedicare şi convingere în valorile care ne unesc. Îi respect alegerea facută şi îi doresc să se regăsească în ceea ce va face în continuare”, a spus Voicu Paul, viceprimarul cu atribuţii de primar, preluate după plecarea fostului primar Mircea Hava în postul de europarlamentar.
 
Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, viceprimarul Pleşa Gabriel Codru şi-a înregistrat demisia din funcţia de viceprimar şi consilier local la ora 08:47 sub numărul 16749. ”În prima şedinţă a Consiliului Local al Municipiului Alba Iulia se va lua act de demisia dlui. Pleşa şi se va vacanta un mandat de consilier local. Următorul supleant, conform listei depuse la alegeri de Partidul Naţional Liberal, este dl. Rareş Buglea. Partidul Naţional Liberal va trebui să confirme că dl. Rareş Buglea are calitatea de membru de partid şi că este următoarea opţiune pentru validarea mandatului de consilier local. Funcţia de viceprimar rămasă vacantă va fi ocupată prin alegere în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia din rândul consilierilor cu mandate valide”, se precizează într-un comunicat al instituţiei.

Pleşa a intrat şi în competiţia internă a PNL pentru funcţia de primar al municipiului Alba Iulia, dar nu avea şanse să fie desemnat. Candidatura este ”rezervată” pentru Voicu Paul, actual viceprimar cu atribuţii de primar, funcţie preluată după plecarea lui Mircea Hava în Parlamentul European. Paul este omul de încredere al fostului primar, care doreşte să controleze în continuare ostilităţile din administraţia locală a municipiului. Planurile ar putea fi încurcate doar dacă Ion Dumitrel se decide să candideze din partea PNL la Alba Iulia şi să ”abandoneze” Consiliul Judeţean. Deocamdată, Dumitrel este decis să continue ca preşedinte al CJ Alba. Voicu Paul este exponentul fostului PDL, mai puternic în Alba decât vechiul PNL. Pleşa a reprezentat o aşa-zisă ”aripă dură” din fostul PNL Alba, nemulţumită în continuare de fuziunea cu PDL şi de rolul nesemnificativ pe care îl joacă în interiorul partidului. 

Citiţi şi:

 

Structuri speciale ale Securităţii în România comunistă. Cu ce se ocupau serviciul „T“, secţia „F“ şi biroul „S“

 

Ce pedeapsă a primit deţinutul care l-a ameninţat cu moartea pe Klaus Iohannis, „prin tăierea gâtului“, pentru că a refuzat să-l graţieze

 

Cum a sabotat PSD Delegaţia României la Comitetul European al Regiunilor: au suspendat regulamentul înainte de vot şi l-au ales pe Robert Negoiţă preşedinte 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările