Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Anchetă epidemiologică la centrul de dializă din Alba Iulia. Doi pacienţi au fost confirmaţi cu COVID 19

0
5 Apr 2020 11:12:27
Autor: Dorin Ţimonea
Anchetă epidemiologică la centrul de dializă
Anchetă epidemiologică la centrul de dializă

DSP Alba a demarat o anchetă la un centru de dializă privat din Alba Iulia după ce o pacientă în vârstă de 49 de ani a fost confirmată cu coronavirus vineri, 3 aprilie. Ulterior a mai fost confirmat un caz.

Potrivit directorului DSP Alba, Alexandru Sinea, la centrul de dializa Alba Iulia, a fost demarata ancheta epidemiologica inca de acum doua zile, de la data descoperirii primului caz, au fost stabiliţi contactii direcţi şi au fost predate la acel moment de către specialiştii DSP 100 de recoltoare probe în vederea efectuării de teste. Ulterior a mai fost confirmat un pacient cu COVID 19, fiind vorba tot despre o femeie.

”S-a solicitat recoltarea de probe în regim de urgenţă conducerii centrului de dializa. Va fi testat astăzi (duminică - n.r.) personalul medical, precum şi o parte din pacienţi, testarea urmând sa continue în măsura în care vom primi probe de la centrul de dializa. Rezultatele testelor se obţin în acelaşi zi în care sunt depuse probele la laborator de către cei de la Centrul de Dializa. Au fost oferite toate recomandările şi instrucţiunile necesare. Anchetele epidemiologice, chiar dacă nu sunt publice se desfăşoară eficient şi prompt, iar testarea se realizează conform protocoalelor naţionale, în cel mai scurt timp”, a precizat Alexandru Sinea.

Acesta a mai declarat că există posibitatea ca transmiterea virusului să fi fost posibilă inclusiv de pacienţi din alte judeţe, care fac dializă la centrul din Alba Iulia.

În Alba erau confirmate, sâmbătă seara, neoficial, 24 de cazuri de infectare cu COVID 19. Jumătate dintre aceştia provin din comuna Ciuruleasa, unde există un focar de coronavirus. Situaţia din această comună va fi discutată duminică, de la ora 12.00, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Citiţi şi:

 

Cel mai cunoscut dealer de droguri din Alba, o nouă condamnare la închisoare cu executare. Cum vindea cannabis în timp ce judecat în alt dosar

 

Erorile din comunicarea oficială privind cazurile de COVID. Mai multe judeţe contestă cifrele publicate de INSP

 

Marea foamete care a ucis un sfert din populaţia Europei. Rolul avut de mica „eră glaciară“ în dispariţia hranei


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările