Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Anchetă epidemiologică extinsă la Ciuruleasa, comuna din Apuseni cu focar de coronavirus

0
5 Apr 2020 14:36:53
Autor: Dorin Ţimonea
Ciuruleasa este o comună din Munţii Apuseni cu ceva mai mult de 1.000 de locuitori
Ciuruleasa este o comună din Munţii Apuseni cu ceva mai mult de 1.000 de locuitori

Direcţia de Sănătate Publică a extins ancheta epidemiologică la nivelul întregii comune Ciuruleasa din Alba, unde au fost confirmate 11 cazuri de îmbolnăvire cu COVID 19.

Specialiştii DSP au propus Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă intensificarea măsurilor de supraveghere şi izolare la domiciliu a persoanelor din comună, pentru a evita răspândirea atât în localitatea respectiva cât şi în localităţi învecinate. La Ciuruleasa sunt 11 cazuri confirmate de coronavirus, ceea ce reprezintă o treime din numărul total al cazurilor din judeţul Alba.

”La această ora vorbim de măsuri suplimentare preventive conform procedurilor naţionale. Ancheta epidemiologică va fi extinsă la nivelul întregii comune, fiind în curs de derulare. Testarea la laboratorul DSP Alba continua, este cea mai buna metodă de pretejare a populaţiei, identificarea cazurilor pozitive şi izolarea acestora. Ne apropiem cu paşi repezi de 1.000 de teste efectuate”, a spus directorul DSP Alexandru Sinea. Comuna Ciuruleasa are circa 1.200 de locuitori. Vor fi testate toate persoanele care prezintă simptome. Între cei 11 confirmaţi cu COVID sunt două asistente medicale, una la serviciul local de Salvare şi cealaltă la Spitalul Orăşenesc Abrud. În oraşul Abrud sunt confirmate, de asemenea, 2 cazuri, fără a exista o legătură clară cu focarul de la Ciuruleasa.

Potrivit raportării de duminică, 5 aprilie, de la ora 13.00, a Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul judeţului Alba au fost confirmate pozitiv 33 cazuri de coronavirus. De asemenea, la centrul de dializă din Alba Iulia se desfăşoară o anchetă epidemiologică, după ce două femei, paciente a unităţii medicale au fost confirmaţi pozitiv pentru COVID 19.

În judeţul Alba se află 387 de persoane în carantină şi 1.090 de persoane aflate în izolare la domiciliu. De asmenea, din izolare au ieşit 2.790 de persoane, potrivit celor mai recente date. Primarul comunei Ciuruleasa, Radu Tuhuţ, a declarat că a convocat comitetul pentru situaţii de urgenţă. Acesta a mai spus că se iau măsuri de protecţie şi izolare. 

”Sunt patru case care trebuie izolate. Pregătim voluntari care să livreze mâncare şi cele necesare persoanelor afectate. Vom bloca cu poliţia intrările în comună”, a spus primarul comunei din Apuseni

Citiţi şi:

Focar de coronavirus într-o comună din Apuseni. 12 persoane au fost confirmate cu COVID 19 la Ciuruleasa

 

Anchetă epidemiologică la centrul de dializă din Alba Iulia. Doi pacienţi au fost confirmaţi cu COVID 19

 

VIDEO Căprioara blândă care se lasă mângâiată de oameni. Scene emoţionante pe un drum naţional din Apuseni


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii