Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Ancheta penală de la Delgaz Grid. S-au ridicat mii de documente în urma celor 87 de percheziţii. Cercetări în rem, pentru fapte

0
19 Nov 2020 14:19:10
Autor: Dorin Ţimonea
Percheziţiile au vizat sediile Delgaz Grid din 20 de judete. Foto Arhivă
Percheziţiile au vizat sediile Delgaz Grid din 20 de judete. Foto Arhivă

Poliţiştii şi procurorii care au participat miercuri, 18 noiembrie 2020, la cele aproape 90 de percheziţii la sediile Delgaz Grid din 20 de judeţe au ridicat mii de documente.

Ancheta este coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi vizează fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals. Deocamdată cercetările se desfăşoară ”in rem” şi vizează fapte şi nu persoane. Despre anchetă a vorbit public, joi, şi ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.
 
"La percheziţii au participat peste 260 de poliţişti. Sunt investigate fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals care au avut drept urmare creşterea facturilor de gaze plătite de consumatorii finali. Din cercetări a rezultat că, în perioada 2018 - 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, au fost modificate anumite documente, raportându-se pierderi mari de gaze naturale. Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului a indus în eroare ANRE, care reglementează activitatea în acest domeniu, iar aceste date au stabilit tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale", a declarat Vela.
 
Potrivit ministrului, aceste situaţii au influenţat preţul de vânzare către consumator cu o creştere de aproximativ 10%. Percheziţiile au avut loc în Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în municipiul Bucureşti (2). 
 
Delgaz Grid este distribuitorul de gaze naturale al E-ON şi operează o reţea de gaze naturale în lungime de peste 20.000 km, respectiv o reţea de electricitate de peste 80.000 km care deservesc în total circa 3 milioane de clienţi şi acoperă 21 de judeţe din partea de centru şi nord a României.

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările