Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Percheziţii în 20 de judeţe la Delgaz Grid, distribuitorul de gaze naturale al E-ON. Faptele vizate de anchetatori

1
18 Nov 2020 17:28:13
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhiva Adevarul
Foto: arhiva Adevarul

Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba efectuează 87 de percheziţii, în 20 de judeţe şi municipiul Bucureşti, la sediile unei societăţi de distribuţie de gaze. Sunt investigate posibile fapte de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals.

Miercuri, 18 noiembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 87 de percheziţii în judeţele Alba (6), Arad (1), Bacău (4), Bihor (1), Bistriţa Năsăud (3), Botoşani (4), Caraş Severin (4), Cluj (7), Harghita (3), Hunedoara (5), Iaşi (6), Maramureş (4), Mureş (15), Neamţ (4), Sălaj (2), Satu Mare (1), Sibiu (6), Suceava (3), Timiş (4), Vaslui (2) şi în municipiul Bucureşti (2), la sediul unei societăţi comerciale care are ca şi obiect principal de activitate distribuţia combustibililor gazoşi, prin conducte, precum şi la punctele de lucru ale acesteia. 
 
Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada 2018 – 2019, la nivelul unuia dintre centrele de operaţiuni ale societăţii, ar fi fost modificate fişe de defect, raportându-se un număr mai mare de defecte cu pierderi de gaze naturale. 
 
Astfel, ar fi crescut, în mod artificial, consumul tehnologic la nivelul societăţii, care ar fi fost transmis, lunar, către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei şi ar fi fost acceptat la stabilirea tarifelor de distribuţie a gazelor naturale, impactul valorii totale fiind de 10,4% . 
 
Prin transmiterea acestor date, societatea de distribuţie a gazului ar fi indus în eroare instituţia care reglementează activitatea în acest domeniu, iar acest lucru ar fi condus la stabilirea unor tarife eronate de distribuţie a gazelor naturale.   
 
Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals intelectual şi uz de fals, în acest moment procedural fiind începută urmărirea penală in rem.  Surse neoficiale susţin că  este vorba despre Delgaz Grid, distribuitorul de gaze naturale al firmei E-ON.
 
La percheziţii participă un număr de 261 poliţişti, din judeţele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistriţa Năsăud, Botoşani, Caraş Severin, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Maramureş, Mureş, Neamţ, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiş, Vaslui şi municipiul Bucureşti. 

Vă mai recomandăm şi:

 

Cum a pus în pericol Curtea Constituţională a României dosarul care viza o grupare de traficanţi de cocaină din cartelul Sinaloa din Mexic

 

VIDEO Compania minieră Cupru Min Abrud a repus în funcţiune, după 20 de ani, o linie de măcinare a minereului

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
18.11.2020, 18:33:31

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările