Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Aproape toţi angajaţii Judecătoriei Blaj, testaţi pozitiv cu COVID-19. Instanţa a fost închisă

1
20 Jan 2022 15:52:48
Autor: Dorin Ţimonea
Sediul Judecătoriei Blaj
Sediul Judecătoriei Blaj

Opt grefieri şi arhivişti, precum şi un judecător şi un aprod de la Judecătoria Blaj au fost testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Instanţa a fost închisă până pe 24 ianuarie, inclusiv.

Rezultat negativ la test au doar un judecător şi un muncitor. Colegiul de Conducere al Curţii de Apel (CA) Alba Iulia a aprobat propunerea de restrângere a activităţii pentru perioada 20 - 24 ianuarie 2022, inclusiv.
 
Preşedintele Judecătoriei Blaj a anunţat CA Alba Iulia că, la acest moment, activitatea nu se poate desfăşura întrucât nici un grefier ori grefier arhivar nu este în activitate. În urma testării PCR a personalului Judecătoriei Blaj, a rezultat că unul din cei trei judecători este pozitiv şi se va afla în izolare până în 27 ianuarie, un altul negativ, iar un altul nu a fost testat.
 
În ceea ce îi priveşte pe grefieri, şase dintre aceştia sunt cu COVID-19, iar un altul se află în concediu medical. Au fost confirmaţi pozitiv şi cei doi grefieri de arhivă/registratură, precum şi aprodul. Persoana angajată ca muncitor a primit rezultat negativ, dar este în carantină, fiind contact direct.
 
”Urmare a acestei stări de fapt este imposibil obiectiv ca activitatea Judecătoriei Blaj să se desfăşoare în perioada 20.01.2022 - 24.01.2022. Mai reţinem faptul că în perioada 20-24.01.2022 nu sunt programate şedinţe de judecată a cauzelor în materie civilă (...). În aceeaşi perioadă de timp nu sunt programate nici şedinţe de judecată a cauzelor în materie penală (...). De asemenea, mai constată Colegiul de conducere că ziua de 24.01.2022 este sărbătoare legală şi este declarată zi liberă. Faţă de acestea, Colegiul de conducere (...) aprobă propunerea de restrângere a activităţii de judecată a Judecătoriei Blaj pentru perioada 20.01.2022 - 24.01.2022, inclusiv”, se arată în hotărârea CA Alba Iulia.
 
La Judecătoria Blaj au mai fost de la începutul pandemiei cazuri de COVID-19 în rândul personalului, dar nu la dimensiunile focarului de acum. În municipiul Blaj în ultimele 14 zile au fost depistate 43 de cazuri de COVID-19, rata de infectare fiind de 2,08 la 1.000 de locuitori.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Austriecii de la Schweighofer îşi reduc activitatea cu 30% în România şi concediază sute de oameni

 

Femeia care a furat un milion de euro de la CEC Bank şi i-a donat la săraci şi la biserici, trimisă din nou în judecată

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ilie de la sculărie™
20.01.2022, 16:04:36

Aia e, s-a facut "punte".

+8 (8 voturi)
Modifică Setările