Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Arme de vânătoare fabricate la Cugir pentru piaţa din SUA. Contractul este în valoare de 16 milioane de dolari

8
5 May 2021 15:36:20
Autor: Dorin Ţimonea
Expoziţie cu arme fabricate la Cugir
Expoziţie cu arme fabricate la Cugir

Fabrica de Arme Cugir a semnat recent, la sediul Romarm Bucureşti, un nou contract cu firma americană „Century International Arms”.

Potrivit declaraţiilor directorului general al Fabricii de Arme Cugir, ing. Graţian Duma, este vorba de un contract de peste 16 milioane de dolari (cu 18% mai mare decât anul trecut) care se întinde pe durata mai 2021 – mai 2022, cu posibilitatea de prelungire.
 
Contractul va aduce societăţii un grad de încărcare de 100%, fiind luat în calcul atât o retehnologizare a ei, cât şi suplimentarea personalului cu forţă de muncă locală. Conform managerului general, negocierile pentru încheierea contractului au început la Bucureşti şi se vor finaliza peste câteva zile în Statele Unite.
 
Fabrica de Arme SA are circa 900 de angajaţi şi este specializată în producţia de armament uşor. Aceasta vinde companiei americane Century Arms pistoale semi-automate de tip AKM, transformate în arme de vânătoare pentru a fi utilizate în scopuri civile. Colaborarea dintre Fabrica de Arme din Cugir şi americani datează de peste 25 de ani.
 
Unitatea cugireană de  armament are ca obiect de activitate fabricarea de produse militare precum: arme de infanterie, arme pentru piaţa civilă, arme cu lunetă, mitraliere, şi altele.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Maşina Dacia de lux de 150 CP a lui Nicolae Ceauşescu. Dotările premium care o făceau unică pe piaţă

 

Alianţa Apusenilor. Trei judeţe se unesc pentru a moderniza zeci de kilometri de drumuri turistice montane


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ionel Marcu
5.05.2021, 15:52:20

Facem arme frumoase, că avem tâmplari buni. Dar mecanica? Îi mulțumește pe americani, că prețul sunt sigur că le convine, de asta au și comandat la noi. Doamne ferește să se interzică portul armelor în SUA, că pierdem comenzile! Așa, pierdem câteva zeci de americani anual, care se împușcă între ei, au de unde, natalitatea și imigrația contribuie la o demografie clar pozitivă!

-12 (14 voturi)
m wakki
5.05.2021, 16:11:40

ghid de folosire se fixează gura țevii pe fruntea rusnacului se apasă pe trăgaci se repetă operațiunea până li se stârpește neamul asta e tot

+13 (15 voturi)
Stefan din Nord
5.05.2021, 16:41:54

Rusnacul e ortodox Presupun ca esti ortodox Hai ca aveti iubire frateasca intre voi ,asa cum cum v-au spus Isus si apostolii in urma cu doua milenii . PS Pentru cei ce nu stiu inca ,nu sunt prorus ii socot pe ortodocsii rasariteni cea mai periculoasa natie ,din cauza lor neamul nostru a suferit peste 200 de ani .

-11 (13 voturi)
m wakki
5.05.2021, 16:49:58

da, hai să avem iubire frățească cu ei exact atâta cât ne iubesc ei pe noi

+11 (11 voturi)
Marcel Cristea
5.05.2021, 16:42:02

Low grade toys of Russian design, I guess that's all you can do.

-8 (8 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările