Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Au tâlhărit un bărbat, noaptea, în gara CFR din Aiud. Ce pedepse au primit agresorii recidivişti

1
21 Jul 2019 15:48:16
Autor: Dorin Ţimonea
Tâlhăria a avut loc în gara din Aiud
Tâlhăria a avut loc în gara din Aiud

Trei bărbaţi, doi din Alba Iulia şi unul din Cugir, au primit pedepse grele cu închisoarea după ce au tâlhărit o persoană, noaptea, în gara CFR din Aiud.

B. Alexandru Marin (39 de ani), din Cugir, a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru această faptă, la care s-a mai adăugat un rest de 1.044 de zile rămase de executat dintr-o sentinţă anterioară. Inculpatul a fost condamnat în celebrul dosar al ”bătăuşilor” din Cugir la 9 ani şi 10 luni după gratii, fiind eliberat condiţionat cu un rest de aproape 3 ani. Al doilea inculpat, B. Ioan Emanoil (28 ani), din Alba Iulia, a fost condamnat de Judecătoria Aiud la 5 ani de închisoare, tot cu executare.
 
De asemenea, J. Busuioc Gheorghe (27 ani), a fost obligat la 4 ani de detenţie, pedeapsă la care s-a adăugat un rest de 333 de zile dintr-o sentinţă anterioară de 7 ani. Toţi trei sunt, în continuare, după gratii şi au contestat decizia la Curtea de Apel, unde va începe judecata în 9 iulie 2019.
 
Fapta de tâlhărie calificată a avut loc în noaptea de 8 decembrie 2018. Persoana vătămată L. C. M. se deplasa cu trenul încercând să ajungă la domiciliu în Războieni, având asupra sa suma de 600 lei ce o primise de la locul de muncă şi un telefon mobil. ”În trenul ce circula pe direcţia Alba Iulia - Aiud s-au urcat cei trei inculpaţi, care au intrat în compartimentul persoanei vătămate şi au intrat în vorbă cu aceasta, prilej cu care au aflat că venise de la muncă şi destinaţia acesteia. Aşa cum arată persoana vătămată, inculpatul B. Alexandru Marin i-a sugerat acesteia să coboare în gara din mun. Aiud întrucât acolo există un bar, iar în staţia CF Războieni, unde intenţiona iniţial persoana vătămată să coboare, nu exista.
 
Ca urmare, persoana vătămată, împreună cu cei trei inculpaţi au coborât în staţia CFR Aiud şi au mers toţi la localul de acolo, unde au consumat băuturi alcoolice”, se precizează în rechizitoriul Parchetului. La un moment dat, cei trei i-au solicitat bărbatului să mai plătească un rând, însă acesta a refuzat, motivând că nu mai are bani, astfel încât  în jurul orei 03.00 , sub pretextul că va fi condus pe peronul unde sosea trenul, acesta a ieşit din local însoţit de cei trei inculpaţi, care l-au îndreptat în sens opus peronului, respectiv în partea dreaptă a barului.
 
”Sesizând la un moment dat că este condusă spre alt loc şi că se îndreaptă spre un loc întunecos, persoana vătămată a vrut să se întoarcă, dar nu a reuşit, inculpaţii imobilizând-o, prinzând-o cu ambele mâini de câte o mână a acesteia şi fiind pulverizată cu un spray în zona feţei”, se mai susţine în rechizitoriu. Ulterior, profitând de faptul că nu mai vedea şi fiind ţinut în continuare de mâini de către doi dintre agresori, bărbatul a fost desposedat, de cel de-al treilea atacator, de telefon, de suma de 600 lei şi de un pachet de ţigări şi o brichetă. În final, după ce au tâlhărit victima, cei trei au fugit. Nu au scăpat, însă, de rigorile legii fiind prinşi şi încătuşaţi de poliţişti. Faptele acestora au fost dovedite, iar dosarul penal a fost trimis în instanţă pentru dispunerea unei soluţii legale.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

un motan intransigent
21.07.2019, 17:38:10

Vax albina! Victima e vinovata! De la munca mergi, cu bani-n buzunar, drept acasa. Lasi banii acasa si poti mergi la fagadau, desi bine e sa bei acasa. Talharii nu si-au facut decat datoria lor de talhari.