Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Avertizare prin mesaj RoAlert pentru vânt puternic în Alba. Recomandările transmise de pompierii militari

0
23 Feb 2020 19:09:41
Autor: Dorin Ţimonea

O atenţionare de vânt puternic a fost transmisă, duminică, prin mesaj RO ALERT, în judeţul Alba. Fenomenele vizate sunt intensificări puternice ale vântului, cu viteze între 110 – 130 km/h.

ANM a emis un cod roşu de vânt puternic, valabil şi pentru judeţul Alba, la altitudini de peste 1.500 de metri, în intervalul 23 februarie, ora 18:00 – 24 februarie, ora 18:00
 
În Carpaţii Meridionali şi de Curbură vântul va sufla tare, cu viteze de peste 140…180 km/h, spulberând puternic zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii spre zero. La nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba a fost activată grupa operativă iar două treimi din efective sunt pregătite în orice moment pentru a intervenii dacă este nevoie.
 
Judeţul Alba se află sub COD PORTOCALIU de vânt si vijelii pe întreg teritoriul, începând de duminică, ora 18:00 până luni, la ora 18:00. Vântul va avea intensificări susţinute, cu viteza de 80 – 95 km/h.
 
 
De asemenea, luni, 24 februarie, începând cu ora 02:00 până la ora 18:00, în sudul judeţului, la altitudini de peste 1.500 m, este în vigoare o avertizare COD ROŞU. Vântul va sufla tare, cu viteze peste 140 – 180 km/h, spulberând puternic zăpada si determinând scăderea vizibilităţii spre zero.
 
Pentru a veni în sprijinul cetăţeanilor, ISU ALBA recomandă:
- Evitaţi deplasările pe durata manifestării vântului puternic şi să vă adăpostiţi în imobile sau spaţii închise, care vă asigură protecţia.
- În situaţia în care sunteţi surprinşi în zone deschise, trebuie să vă îndepărtaţi rapid de zona în care se manifestă fenomenele avertizate şi să identificaţi un spaţiu care garantează protecţia.
 
- Pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic, parcarea autovehiculelor se va realiza în zone ferite, la distanţă sigură faţă de copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate.
- Nu în ultimul rând, recomandăm cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile, prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii