Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Bază de agrement cu bazine de înot şi terenuri de sport, deschisă la Blaj după o investiţie de 3,5 milioane de lei VIDEO

0
20 Jun 2016 16:40:13
Autor: Dorin Ţimonea
Bazinul central al bazei de agremet de la Blaj. Foto: facebook/ Blaj Mica Roma
Bazinul central al bazei de agremet de la Blaj. Foto: facebook/ Blaj Mica Roma

Unul dintre cele mai moderne ştranduri din judeţul Alba s-a deschis luni, 20 iunie, în Blaj. Cetăţenii din Mica Romă şi cei din împrejurimi se vor putea bucura în această vară de o zonă de agrement care are patru bazine cu apă încălzită, teren de tenis, spaţii de joacă şi un teren multifuncţional.

Vara le aduce cetăţenilor din Blaj un spaţiu de agrement unde cu siguranţă îşi vor petrece zilele călduroase din aceste luni. Baza de agrement este destinată şi celor care vor doar să se bucure de mişcare, fără a face baie, deoarece are în incintă două terenuri de sport.
 
Bazinele au fost realizate pentru a mulţumi toate categoriile de vârstă. Există trei bazine pentru copii şi unul de dimensiuni mari, de 50/20 de metri pătraţi, cu o adâncime de la 1,30 m până la 1,50 m. 
 
Toate sunt încălzite, bazinul mare cu ajutorul panourilor solare, iar cele mici, electric. Astfel, cei care se tem că vor avea parte şi de zile mai răcoroase nu trebuie să îşi facă griji că apa nu va fi îndeajuns de caldă.

 
Baza de agrement va avea un program în intervalul orar 9.00-23.00. Preţurile sunt de 15 lei pentru adulţi şi 8 lei pentru copiii de peste 6 ani. Micuţii de până în 6 ani au intrare gratuită.
 
 
Proiectul pentru amenajarea acestei baze a fost aprobat în luna ianuarie 2015, în cadrul unei şedinţe a CJ Alba. Atunci s-a aprobat acordul de principiu pentru asocierea între Consiliul Local din Blaj şi Consiliul Judeţean Alba, pentru a suporta cheltuielile pentru amenajarea unei baze de agrement la Blaj. Acestea au fost estimate la valoarea de 3,5 milioane lei şi vor fi împărţite la jumătate între cele două instituţii.
 
 
Fiecare instituţi es-a angajat să suporte din bugetul propriu contravaloarea a jumătate din cheltuielile totale aferente realizării obiectivului şi preiau în acelaşi procent imobilul ce va face obiectul investiţiei, adică teren şi construcţii, de 10.476 mp.
 

Citiţi şi:
 

Cum a luat Blajul faţa oraşului Alba Iulia: are ştrand modern şi construieşte sală polivalentă. În Cetatea Alba Carolina se face „dog park“

 

Cum a fost civilizat Blajul de către compania germană Bosch: „S-a schimbat mult oraşul nostru. E de la nemţi! Se vede şi pe străzi, şi în familie“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii