Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Carantină în două comune din Alba: la Sălciua pentru 14 zile, la Rimetea se prelungeşte cu şapte zile

0
7 Apr 2021 22:11:30
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Două comune din Alba au primit decizii de carantinare ca urmare a incidenţiei cazurilor de COVID-19. La Sălciua se impune de joi dimineaţă carantina pentru două săptămâni, în timp ce la Rimetea se prelungeşte pentru încă şapte zile.

Comuna Sălciua, de pe Valea Arieşului, va intra în carantină de joi dimineaţa, după ce în localitate au fost înregistrate în ultimele 14 zile 19 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.
 
Potrivit unei hotărâri adoptate miercuri seara de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba, în comuna Sălciua se înregistrează o rată de incidenţă de 13,25 la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic fiind "de o gravitate crescută".
 
Direcţia de Sănătate Publică Alba a întocmit o analiză de risc, fiind emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică Avizul de carantină zonală. Sălciua, o comună care numără 1.434 de locuitori, are a doua cea mai mare rată de infectare din Alba. 

Comuna Rimetea, unitatea administrativ-teritorială cu cea mai mare rată de infectare din judeţul Alba, respectiv de 16,02 la 1.000 de locuitori, rămâne în carantină şi în următoarele 7 zile, având în vedere situaţia epidemiologică generată de virusul SARS-CoV-2.
 
Rimetea a intrat în carantină în 26 martie, când rata de infectare era de 18 la 1.000 de locuitori. Întrunit miercuri în şedinţă extraordinară, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Alba a propus prelungirea măsurii de carantinare zonală pe o perioadă de 7 zile a comunei Rimetea, începând cu dimineaţa de 9 aprilie. Marţi a fost emis de către Institutul Naţional de Sănătate Publică Avizul de prelungire a carantinei zonale pentru comuna Rimetea.
 
Se presupune că virusul ar fi fost contactat de localnici din rândul turiştilor. O comună cu populaţie preponderent de etnie maghiară, Rimetea, care are în jur de 40 de pensiuni, este vizitată anual de zeci de mii de turişti, mulţi dintre ei fiind atraşi aici de condiţiile prielnice pentru zborul cu parapanta.
 
Cu o populaţie de 1.000 de locuitori, Rimetea era, la un moment dat, UAT-ul cu cea mai mare rată de infectare din ţară. În prezent, comuna are 999 de locuitori.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările