Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Carte cu interviuri ale Părintelui Teofil Părăian, lansată la Alba Iulia

0
30 Jan 2011 14:36:28
Autor: Dorin Ţimonea
Părintele Teofil Părăian
Părintele Teofil Părăian

Cartea „Paşi pe calea duhovnicească” a părintelui Arhimandrit Teofil Părăian este lansată duminică la Alba Iulia, la biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din cartierul Orizont.

Cartea cuprinde 12 interviuri realizate de părintele Sabin Vodă un studiu introductiv despre spiritualitatea şi învăţătură Părintelui Teofil şi are ataşat un CD în format mp3 cu 12 ore de înregistrări. În continuarea prezentării acestei cărţi va avea loc şi vizionarea unui film documentar despre viaţa Părintelui Teofil Părăian.

„Aceasta este cea de-a cincea carte de interviuri cu părintele Teofil Părăian, carte care vine să întărească încă o dată, dacă mai era nevoie, modul practic de înţelegere şi trăire a vieţii duhovniceşti. Cartea cuprinde 12 convorbiri realizate de mine cu Părintele Teofil de-a lungul anilor, atât în studioul Radioului Reîntregirea din Alba Iulia, cât şi în chilia părintelui – de la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus“, a spus Sabin Vodă, care slujeşte parohia din cartierul Orizont.

Părintele Teofil Părăian a încetat din viaţă în septembrie 2009. A fost unul dintre cei mai mari duhovnici ai României. S-a născut la 3 martie 1929 în satul Toparcea, din apropierea Sibiului. Orb din naştere, acesta a urmat cursurile unei şcoli primare pentru nevăzători la Cluj-Napoca, în perioada 1935 - 1940.

În perioada 1948 - 1952, părintele Teofil a urmat cursurile Facultăţii de Teologie din Sibiu, iar la 1 aprilie 1953 a intrat în obştea Mânăstirii Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările