Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cel mai cunoscut dealer de droguri din Alba, o nouă condamnare la închisoare cu executare. Cum vindea cannabis în timp ce judecat în alt dosar

0
3 Apr 2020 12:31:19
Autor: Dorin Ţimonea
Bărbatul vindea cannabis în timp ce era judecat pentru infracţiuni de trafic de droguri
Bărbatul vindea cannabis în timp ce era judecat pentru infracţiuni de trafic de droguri

Cel mai cunoscut dealer de droguri din Alba Iulia a primit, definitiv, o nouă sentinţă de condamnare la închisoare cu executare.

I. Mircea Marian a fost condamnat la Curteea de Apel la 4 ani şi 8 luni de închisoare în regim de detenţie pentru efectuarea de operaţiuni cu produse psihoactive, respectiv deţinerea de droguri de risc. Tânărul este la cea de-a patra condamnare penală, trei fiind cu închisoarea, iar o alta a constat în amendă penală. Faptele au fost săvârşite în timp ce era judecat într-un alt dosar, pentru infracţiuni similare. 
 
Bărbatul a ajuns la închisoare în ianuarie 2018 după o condamnare de 3 ani şi 10 luni primită tot pentru trafic de etnobotanice, alături de alţi 21 de membri ai unei grupări din Alba, Hunedoara, Cluj şi Bucureşti. Tânărul a fost liberat condiţionat în iulie 2019, după ce a stat mai mult de 1 an şi jumătate după gratii. De asemenea, acesta a mai fost la închisoare timp de aproximativ 6 luni în perioada 2012 – 2013. Acum ar urma să se întoarcă din nou în detenţie, urmând a i se deduce perioadele deja executate. 
 
”(…) Contopeşte pedepsele rezultante intermediare de câte 3 ani şi 6 luni închisoare şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 3 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de 1 an ş 2 luni închisoare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 4 ani şi 8 luni închisoare. Scade din pedeapsă perioadele executate: 6.11.2012-19.03.2013 şi 15.01.2018-23.07.2019”, se precizează în minuta deciziei definitive. În acest dosar, inculpatul a fost condamnat la câte 6 luni de închisoare pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi deţinerea de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, fără drept.
 
Cercetările efectuate de poliţiştii de la BCCO Alba Iulia au relevat faptul că acesta comercializa, în cursul anului 2017, noi substanţe psihoactive sub formă de praf, cu preţuri cuprinse între 40-100 lei gramul, în principal altor persoane care se ocupă cu vânzarea unor astfel de substanţe, de obicei în cantităţi de peste 100 grame. Pentru dovedirea faptelor a fost autorizat un investigator sub acoperire, care a cumpărat de la acesta, prin intermediul unui colaborator, substanţe psihoactive în valoare de 4.000 de lei.
 
Cumpărarea autorizată a avut loc în noiembrie 2017, la un mall din Cluj-Napoca. ”Investigatorul i-a înmânat colaboratorului suma de 1.500 lei pentru a-i plăti inculpatului un avans pentru 100 grame de noi substanţe psihoactive. După ce s-a despărţit de colaborator, acesta s-a deplasat în parcarea centrului comercial, a intrat în incinta acestuia şi s-a întâlnit cu Ispas Mircea Marian în faţa restaurantului KFC. După ce şi-au cumpărat de mâncare cei doi s-au aşezat la masă. Inculpatul era însoţit de prietena sa şi de încă o persoană de sex masculin neidentificată. Cei patru au discutat aproximativ 30 de minute. La un moment dat I. Mircea Marian împreună cu persoana neidentificată au părăsit centrul comercial şi s-au deplasat până la autoturism, loc în care au efectuat un schimb, fără a se putea identifica obiectul schimbului. Inculpatul s-a reîntors iar persoana neidentificată a părăsit zona. 
 
După ce s-au despărţit, investigatorul s-a întâlnit cu colaboratorul, care i-a relatat faptul că i-a înmânat lui Ispas  suma de 1.100 lei, drept avans pentru 100 grame de noi substanţe psihoactive. Inculpatul i-a spus că îi va aduce personal în cursul săptămânii viitoare sau peste două săptămâni cele 100 grame de substanţe, moment în care colaboratorul va trebui să îi plătească acestuia restul sumei de 2.900 lei. Totodată, i-a mai spus că substanţele sunt comandate din străinătate, acesta fiind motivul pentru care trebuie să aştepte mai multe zile până le va primi. Pentru 100 de grame plăteşte 670 euro şi le vinde de regulă cu 1.000 euro. I-a recomandat colaboratorului să cumpere cantităţi mai mari pentru a-i putea face un preţ mai bun”, se susţine în rechizitoriul DIICOT.
 
Predarea drogurilor a avut loc în 29 noiembrie în zona unei staţii de carburanţi din Cluj-Napoca. Ulterior, în 19 ianuarie 2018, în cadrul unor percheziţii efectuate în locuinţa şi autoturismul său, anchetatorii au descoperit mai multe plicuri în care se aflau diverse cantităţi de produse psihioctive. La audierile ce au avut loc, bărbatul a declarat că toate cantităţile descoperite erau pentru consum popriu, iar vânzarea ce a avut loc la Cluj-Napoca a justificat-o prin faptul că se apropia condamnarea în dosarul penal aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia şi nu avea ce face cu cantitatea de 120 de grame de etnobotanice.
 

Citiţi şi:

 

Primăria oraşului Zlatna a fost închisă după ce un angajat de 77 ani a fost confirmat cu coronavirus. Funcţionarii au fost izolaţi la un hotel

 

Mesajul emoţionant al unei paciente vindecate de coronavirus către asistenta care a îngrijit-o: „Ştiu că totul va fi bine“

 

Pedeapsa penală primită de un profesor acuzat de purtare abuzivă. A agresat fizic, cu pumnul şi palma, doi elevi de liceu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările