Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Celebrul bloc „NATO“ din Cugir, cu zeci de antene satelit la geamuri, va fi reabilitat cu fonduri europene

5
4 Jan 2019 15:16:41
Autor: Dorin Ţimonea
Blocul din Cugir cu zeci de antene satelit va fi reabilitat
Blocul din Cugir cu zeci de antene satelit va fi reabilitat

Celebrul bloc NATO din Cugir, devenit viral pe reţele de socializare datorită zecilor de antene satelit amplasate de locatari, va fi reabilitat.

Consiliul local al oraşului Cugir a aprobat în ultima sa şedinţă pe anul 2018 documentaţia tehnico-economică pentru reabilitarea şi mdernizarea blocului de garsoniere din oraş, cunoscut şi sub denumirea de ”blocul NATO”.

Reabilitarea se va face prin intermediul unui proiect finanţat din fonduri europene prin Programulu Operaţional Capital Uman 2014-2020 (POCU), Axa prioritară – Incluziunea socială şi combaterea sărăciei.
 
Scopul principal al acestui proiect este îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale populaţiei rome. Blocul de locuinţe are 105 apartamente din care 35 proprietate privată si 70 proprietate a Oraşului Cugir, cu câte o cameră şi regim de înălţime parter + 4 etaje cu o vechime de cca 50 ani. Blocul este racordat la reţeaua de apă potabilă, la reţeaua de energie electrică şi la reţeaua de canalizare. Încălzirea este asigurată prin sobe cu lemne.
 
Prin această lucrare de reabilitare se propune branşarea construcţiei la reţeaua de gaze naturale şi executarea instalaţiei comune pe casa scării pâna la uşa fiecărui apartament. Se va reabilita instalaţia electrică şi sanitară din zona celor 70 apartamente care sunt proprietatea UAT Cugir. Valoarea totală a investiţiei cu TVA este de 1.349.994 lei, iar durata de realizare este de 18 luni.

Garsonierele sunt locuite de familii de romi, media locatarilor pentru fiecare locuinţă fiind de aproximativ 8 persoane. Un calcul simplu arată că în blocul ”NATO” locuiesc circa 850 de suflete ceea ce reprezintă aproximativ 4 la sută din populaţia oraşului. Cugirul avea la ultimul recensământ o populaţie de 21.300 de locuitori. Locatarii blocului ”mandresc” cu tehnică modernă: au zeci de antene satelit şi, prin deducţie logică, cam tot atâtea televizoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mar
4.01.2019, 16:40:25

Blocul acesta e cunoscut în toată lumea și face o paralelă la cam cum se face politica in România. Un fel de mahala, dar cu antene satelit.

+1 (1 vot)
Galeriu Crestinu
4.01.2019, 17:19:48

Este bun obiectiv turistic ca si la Satu Mare si alte orase cu ghetouri si bantustane tiganesti unde colcaie sobolanii si gunoaiele....

dracon
4.01.2019, 16:54:39

Cumva le reabiliteaza si pofta de munca sau ptr aceasa reabilitare nu sant bani ? Se reabiliteaza si numarul de antene ?

cloudvick
4.01.2019, 17:07:13

cautati si blocurile ZEBRE, peste tot in romania, un etaj izolat in alb, al doilea etaj izolat in gri, al 3-lea cu roz, al4-lea cu mov....

Cel Mare Scarambeu
4.01.2019, 17:20:54

Pai daca tot ati calculate ca locuiesc cam 850 de personae de ce nu ati calculate si cat e totalul ajutorului social per total ca sa putem face si noi un studiu de rentabilitate???

Modifică Setările