Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Centru de vaccinare pentru copii cu vârste între 5 şi 11 ani, deschis la Spitalul Judeţean din Alba Iulia

0
25 Jan 2022 11:05:38
Autor: Dorin Ţimonea
Foto Pixabay
Foto Pixabay

La Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia va funcţiona începând de miercuri, 26 ianuarie, un centru de vaccinare împotriva COVID-19, destinat copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani.

Centrul este organizat în sala de şedinţe a SJU Alba Iulia, situată la parterul instituţiei (Bulevardul Revoluţiei 1989, nr 23) şi funcţionează de luni până vineri, între orele 10.00 – 14.00. Nu este necesară programare prealabilă, dar este obligatorie prezenţa unui adult, părinte sau tutore legal, în funcţie de caz, respectiv prezentarea certificatului de naştere al copilului. 
 
Centrul este organizat cu persoane calificate din cadrul secţiei de Pediatrie a SJU Alba Iulia. Reprezentanţii Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia pun la dispoziţia persoanelor care au nevoie de informaţii suplimentare nr. de telefon 0786 531 577 (disponibil de luni până vineri, între orele 8.00 şi 14.00). 
 
”Vaccinul Comirnaty-Pfizer-BioNTech va fi administrat pentru imunizarea activă pentru prevenirea bolii. Vaccinul este aprobat, pentru administrarea la grupa de vârstă menţionată, de către Agenţia Europeană a Medicamentelor şi de către Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale. Imunizarea previne apariţia formelor severe de boală şi previne apariţia complicaţiilor pe termen lung. 
 
Copiii care prezintă comorbidităţi (boli cronice respiratorii, renale, hepatice, cardiace, malignităţi, boli inflamatorii intestinale, imunodepresie de diferite cauze) sunt mai expuşi riscului de a dezvolta forme severe de COVID-19 după infecţia cu virusul SARS CoV-2 în comparaţie cu copiii sănătoşi”, au transmis reprezentanţii unităţii sanitare.
 

Laboratorul DSP, deschis şi în weekend

 
În acelaşi context, Direcţia de Sănătate Publică a decis să asigure funcţionarea laboratorului şi în zilele de sâmbătă şi duminică. Decizia a fost luată în principal pentru a prelua din presiunea pusă pe Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Alba Alba Iulia care este suprasolicitată în special în week-end-uri când majoritatea cabinetelor medicilor de familie nu au program de funcţionare.
 
Astfel, cel puţin în următoarea perioadă, până la constatarea scăderii cazurilor de Sars-Cov-2, punctul de testare DSP Alba, situat în Alba Iulia, în parcarea Policlinicii de pe strada Muşeţelului nr. 2 va funcţiona inclusiv sâmbăta şi duminica, între orele 8.00 – 12.00. Testarea este gratuită pentru persoanele simptomatice.
 
Cei care se prezintă în vederea testării trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi trimitere de la medicul de familie. Dacă acest lucru nu este posibil din motive obiective, pentru a nu exista blocaje sau disfuncţionalităţi privind accesul la testare, biletul de trimitere va fi transmis ulterior către DSP Alba. 

Vă mai recomandăm:

 

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările