Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cifrele scrutinului prezidenţial în Alba. Oamenii cu buletine şi procese verbale, aşteptaţi cu ceai cald în corturi încălzite

0
9 Nov 2019 10:57:36
Autor: Dorin Ţimonea

Peste 310.000 de alegători din Alba sunt aşteptaţi duminică, 10 noiembrie 2019, la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Secţiile de votare se vor deschide duminică, 10 noiembrie 2019, la ora 7.00, iar procesul electoral pentru alegerea preşedintelui României se va încheia la ora 21.00. În total, în judeţul Alba au fost amenajate 439 de secţii de votare, pe listele electorale permanente fiind înscrişi 310.304 de cetăţeni cu drept de vot. Au fost tipărite, conform prevederilor legale, un număr de 342.977 de buletine de vot. 

Spre deosebire de scrutinurile precedente, de această dată au fost luate măsuri speciale pentru a evita aglomeraţia la sosirea oamenilor cu procesele verbale şi buletinele de vot. Reprezentanţii birourilor electorale ale secţiilor de vot vor fi primiţi la corturile încălzite dotate cu mese şi scaune pe care ISU Alba le va monta în preajma sediului prefecturii, unde vor beneficia gratuit şi de un ceai cald, prin grija Crucii Roşii Alba. 

Buletinele de vot şi documentele electorale vor fi analizate mai întâi la o sală de pre-verificare înainte de a ajunge cu acestea la Sala „Mihai Viteazul” din sediul Instituţiei Prefectului, pentru a fi predate de către preşedintele biroului secţiei de votare, locţiitorul acestuia şi operatorul de calculator. Şi-au exprimat dorinţa de a vota şi deţinuţii de la Penitenciarul Aiud, respectiv persoanele internate în unităţile medicale din judeţ. Astfel, urna mobilă va ajunge la peste 400 de deţinuţi cu drept de vot şi la câteva sute de persoane care sunt internate în spitale.
   
De asemenea, în perioada 9 - 10 noiembrie 2019, peste 1.300 de poliţiştii, jandarmii şi reprezentanţi ai I.S.U. ”Unirea” Alba, vor asigura paza şi protecţia celor 439 de secţii de votare şi vor acţiona pentru prevenirea incidentelor şi verificarea operativă a oricărei semnalări legată de procesul electoral. Duminică, 10 noiembrie, 209 poliţişti, alături de jandarmi şi alte structuri, vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.
 
Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenaţi în paza şi protecţia secţiilor de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele aflate în dispozitivul curent de intervenţie la evenimentele semnalate, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve şi echipe operative, pregătite să intervină. Astfel, 118 poliţişti vor fi constituiţi în echipe operative, sprijiniţi de luptători pentru acţiuni speciale, jandarmi şi pompieri.
 
Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte  materiale necesare votării la secţiile de votare, 78 de poliţişti şi jandarmi vor fi în misiuni de protecţie, atât a transportului buletinelor de vot, cât şi a locurilor unde acestea vor fi depozitate. Jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean, având şi atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.
 
202 pompieri vor asigura desfăşurarea în bune condiţii a procesului electoral pentru alegerea Preşedintelui României din anul 2019. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secţii de votare, fiind înlăturate disfuncţionalităţile pe linia apărării împotriva incendiilor şi au desfăşurat activităţi de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu preşedinţii secţiilor de votare, precum şi recunoaşteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor, fiind pregătiţi să asigure intervenţiile, în cazul producerii unor situaţii de urgenţă.

Citiţi şi:

 

Cazierul şocant al interlopului Stripăru, fostul locotenent al lui Ioan Clămparu. Numărul uriaş de zile câştigate pe recurs compensatoriu

 

Cum luptă DIICOT cu mafia lemnului din Apuseni. Un afacerist care a recunoscut furtul, condamnat doar la închisoare cu suspendare

 

Augustin Lazăr a pierdut procesul cu Ministerul Justiţiei. CA Alba Iulia a respins acţiunea prin care solicită daune morale de 1 leu

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii