Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

UPDATE Cinci judecători de la Curtea de Apel Alba Iulia, confirmaţi cu noul coronavirus. Activitatea instanţei a fost suspendată

3
1 Jul 2020 17:47:32
Autor: Dorin Ţimonea
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Cinci judecători de la Curtea de Apel Alba Iulia au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus în cadrul anchetei epidemiologice demarate după confirmarea unui angajat al instituţiei.

UPDATE 18.05 Activitatea instanţei de judecată a fost suspendată în zilele de 2 şi 3 iulie. ”În urma recomandărilor primite de la reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Alba echipa  managerială a Curţii de Apel Alba Iulia a hotărât suspendarea întregii activităţi a instanţei în zilele de joi 02.07.2020 şi vineri 03.07.2020 pentru efectuarea unor proceduri de dezinfecţie şi igienizare generală în Palatul de Justiţie, în toate spaţiile ocupate de instanţă.
 
Prin urmare, atât cauzele aflate pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în zilele de joi şi vineri, cât şi amânările de pronunţare din aceste zile vor fi reprogramate la date ulterioare, ce vor fi aduse la cunoştinţa  părţilor şi persoanelor interesate. De asemenea, se suspendă temporar în zilele de joi 02.07.2020 şi vineri 03.07.2020 programul cu publicul al compartimentelor  Arhivă, Registratură şi Biroul de informare şi relaţii publice”, a transmis Curtea de Apel Alba Iulia.
 
Ştirea iniţială: Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, întreg personalul Curţii de Apel Alba Iulia aflat în activitate, mai exact 123 de persoane, a fost testat marţi pentru COVID-19 prin metoda "pooling".
 
"Rezultatele testării comunicate astăzi (miercuri - n.r.) de reprezentanţii D.S.P. Alba evidenţiază că marea majoritate a personalului nu s-a infectat cu noul coronavirus, în timp ce pentru 5 colegi testele au fost pozitive, iar în alte două cazuri, incerte. Pentru personalul din cadrul compartimentelor publice (registratură, arhivă, biroul de informare şi relaţii publice), rezultatele testelor de ieri au fost negative", se menţionează în comunicat.
 
Surse neoficiale susţin că toţi cei cinci angajaţi testaţi pozitiv sunt judecători. Starea acestora de sănătate este bună, având în vedere că sunt asimptomatici. DSP Alba a demarat o amplă anchetă epidemiologică în rândul contacţilor direcţi ai acestora.
 
Pentru siguranţa angajaţilor şi a justiţiabililor, întreg personalul instanţei va fi retestat la sfârşitul săptămânii. "Curtea de Apel Alba Iulia colaborează îndeaproape cu reprezentanţii D.S.P. Alba şi urmează toate măsurile recomandate, astfel încât activitatea de judecată şi a compartimentelor publice să se desfăşoare în condiţii normale şi de maximă siguranţă pentru angajaţi şi public, deopotrivă. În acest sens, facem din nou apel către toţi participanţii la activitatea judiciară să respecte cu stricteţe măsurile de prevenire a infectării cu coronavirus (COVID-19) anunţate public de către Curtea de Apel Alba Iulia", se mai transmite în comunicatul instituţiei.
 
Reprezentanţii CA Alba Iulia au mai precizat că vor reveni în cursul zilei de miercuri cu precizări referitor la cum se va desfăşura în perioada următoare activitatea instanţei. La nivelul CA Alba Iulia a fost declanşată ancheta epidemiologică după ce, duminică, un angajat a fost confirmat pozitiv la testul pentru COVID-19 în urma prezentării la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul SJU Alba Iulia cu simptome de viroză respiratorie, care au debutat în cursul zilei de sâmbătă seara.
 
Până miercuri, în Alba, au fost depistate cu noul coronavirus 462 de persoane, numărul testelor prelucrate depăşind 27.500. Un număr de 403 persoane s-au vindecat, fiind înregistrate şi 25 de decese.
 

Citiţi şi:

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Tomescu Tom
1.07.2020, 19:05:35

Vă dați seama cum se roagă inculpații pentru sănătatea judecătorilor .... ? Organizează ăștia rugăciuni colective pentru sănătatea lor/ judecătorilor ...

-1 (1 vot)
kalu kalu
1.07.2020, 19:46:33

sper sa urmeze tot ccr-ul.

-1 (1 vot)
scamator
1.07.2020, 22:13:43

metoda "pooling" ce inseamna mai pe româneste?

+1 (1 vot)
Modifică Setările