Cine a inventat „păcănelele“. Erau considerate o diversiune pentru soţiile şi prietenele jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Responsabilul pentru apariţia păcănelelor este considerat Charles Fey, un mecanic de origine germană din oraşul american San Francisco.

Înainte de apariţia aparatului sub forma dată de Charles Fey  în 1887, au mai existat jocuri asemănătoare în care se foloseau monede, dar aduceau jucătorului câştiguri sub formă de ţigări sau băuturi.

Istoria unuia dintre cele mai populare şi profitabile maşini cu câştiguri electronice, ”slot-machine”-ul - în limba

engleză şi ”păcănele” - în limbaj popular, se leagă de numele americanului Charles Fey. 

Aparatul inventat de acesta avea în plus avea trei bobine, fiecare cu câte 10 simboluri imprimate. Alinierea a trei simboluri sub formă de clopoţei aducea câştigul marelui premiu, de aceea, aparatul a fost numit ”Bell” (clopot). Un articol apărut într-o cronică din San Franscisco la data de 15 aprilie 1887 vorbea despre cum un grup de proprietari de saloane şi restaurante care se adunaseră la o demonstraţie a noului aparat ”Liberty Bell”.

Articolul descrie cum maşinăria se activa după ce într-un slot era introdusă o monedă, se trăgea un mâner, iar apoi bobinele se învârteau. Patronii au fost impresionaţi şi toţi cei prezenţi au prevăzut succesul aparatului. Designul lui Fey avea să devină standardul pentru viitoarele maşini electronice de joc, dar, din nefericire pentru el, în acea perioadă legile pentru patente nu acopereau şi zona dispozitivelor din domeniul jocurilor de noroc. Prin urmare, Fey nu şi-a vândut aparatele, dar le-a plasat în salonuri de joc şi în săli de bowling, tutungerii şi alte locuri de acest tip, colectând o taxă de 50% din câştigurile clienţilor.

În 1907, Fey s-a asociat cu Herbert Mills, proprietarul companiei Mills Novelty. În 1910, aceasta a introdus aparatul de joc ”Operator Bells”, cu câte 20 de simboluri pe fiecare bobină, ca modalitate de limitare a câştigurilor. Compania Mills a produs 30.000 de astfel de aparate care cântăreau circa 50 de kilograme. Popularitatea ”păcănelelor” a crescut în SUA, chiar dacă nu erau legale în multe dintre statele americane. În 1940, acestea au intrat în Las Vegas, în cazinoul Flamingo. La început, au fost instalate în cazinouri ca o diversiune pentru soţiile şi prietenele jucătorilor de la mesele de poker. Tehnologia modernă a schimbat acest criteriu, în unele locuri acestea aducând 80% din profiturile cazinourilor.

Citiţi şi:

 

UPDATE Grup de elevi şi profesori din Alba, aflat în excursie în Italia, dat în consemn la frontieră. Panicaţi, părinţii au cerut întreruperea vacanţei

 

Mesajul lui Klaus Iohannis cu ocazia înscăunării noului arhiepiscop de Alba Iulia: ”Să ne respectăm identităţile şi credinţele, dar să depăşim diviziunile”

 

Obiceiul străvechi păstrat în satele de munte în care oamenii se ajută unii pe alţii. Cum se desfăşoară o clacă

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite