Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cine este traficantul arestat în Alba în timp ce încerca să vândă sute de comprimate de ecstasy. A stat 6 ani după gratii pentru trafic de minori

1
7 Nov 2020 11:36:14
Autor: Dorin Ţimonea
Bărbatul a fost prins în timp ce încerca să vândă peste 300 comprimate de ecstasy
Bărbatul a fost prins în timp ce încerca să vândă peste 300 comprimate de ecstasy

Un traficant de droguri periculos, cu un trecut infracţional şocant, a fost arestat la Alba Iulia. Bărbatul a revenit în arest după doi ani de la momentul liberării condiţionate.

Mailat Ovidiu Pavel are cazier de traficant de droguri şi persoane. După ce a ieşit din închisoare s-a apucat din nou de infracţiuni, pentru a câştiga uşor şi rapid bani. Nu a apucat să facă mare lucru pentru că a fost arestat preventiv pe 2 noiembrie, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să vândă peste 300 de comprimate de ecstasy (MDMA). Contestaţia a fost respinsă, ulterior, la Curtea de Apel Alba Iulia.
 
Flagrantul a avut loc în oraşul Ocna Mureş, unde, poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia împreună cu procurorii DIICOT Alba, l-au depistat cu 348 de comprimate de MDMA, despre care există suspiciunea că provin din Germania, pe care încerca să le vândă. Valoarea totală a drogurilor este de aproape 30.000 de lei. MDMA (metilen-dioxid-metilamfetamina) este numele ştiinţific al drogului ecstasy. Este drog psihoactiv sintetic, care provoacă dependenţă, cu proprietati asemanatoare amfetaminelor stimulante. Mailat a lucrat în 2019 o perioadă în Germania, unde ar fi intrat ăn legătură cu traficanţi de la care a cumpărat comprimatele de ecstasy.
 
Bărbatul în vârstă de 42 de ani a mai trecut pe la închisoare. A stat şase ani după gratii, în urma unei condamnări pentru infracţiuni grave. A fost trimis în judecată, alături de alte cinci persoane, pentru trafic de droguri şi trafic de persoane. A fost condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în 2014, dar era în arrest preventiv din 2012.
 
A traficat şase tinere pentru prostituţie
 
Mailat era liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa. În sarcina sa s-au reţinut infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri şi introducere ilegală de arme letale în ţară (la percheziţii a fost descoperit un pistol, precum şi muniţie letală).
 
În urma cercetărilor, procurorii au stabilit că gruparea infracţională a dus în străinătate un număr de şase tinere, din care una minoră, pentru a practica prostituţia. Fetele erau racolate prin diferite metode, după care erau duse de traficanţi în Franţa, Italia şi Spania. O parte dintre acestea şi-au dat acordul pentru a practica prostituţia în străinătate, ba mai mult, au devenit la rândul lor traficante, astfel că acum sunt cercetate pentru prostituţie şi proxenetism.
 
În ceea ce priveşte minora, potrivit anchetatorilor aceasta a fost sedusă de unul dintre traficanţi care i-a promis că îi va procura acte false pentru a fugi împreună în Franţa, ajungând, în final, să întreţină relaţii sexuale cu mai multe persoane în România. De asemenea, au fost interceptate două colete care conţineau droguri de mare risc, respectiv cocaină, trimise în România din Franţa, prin intermediul unor firme de transport. După interceptarea acestor colete au fost făcute şi percheziţiile domiciliare, în cursul cărora oamenii legii au găsit aproape 10.000 de euro.
 
Favorizat de legea recursului compensatoriu
 
Bărbatul a fost liberat condiţionat în 19 septembrie 2018 şi a beneficiat şi de legea recursului compensatoriu, primind peste 400 de zile de libertate.
 
 ”Din totalul de 3.652 de zile închisoare condamnatul a executat 2.187 zile, i se consideră ca executate în baza legii nr. 169/2017 420 de zile, iar ca urmare a muncii prestate i se consideră executate 279 de zile, la data analizării în comisie fiind îndeplinit criteriul fracţiei minime  prevăzute de lege. Raportat la conduita condamnatului, instanţa observă că pe parcursul perioadei de detenţie acesta a avut un comportament preponderent corespunzător, a fost recompensat de 23 de ori şi a câştigat urmare a muncii prestate un număr de 279 de zile considerate ca executate.  A fost sancţionat disciplinar de 3 ori, însă a mai fost discutat încă o dată în comisie. Faţă de faptul că nu a  mai fost sancţionat disciplinar de la analiza precedentă, fiind recompensat de 5 ori în perioada amânării , instanţa apreciază că petentul condamnat a fost stăruitor în muncă, disciplinat şi a dat dovezi temeinice de îndreptare”; se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care s-a admis liberarea condiţionată. Dacă va fi condamnat în noul dosar, Mailat va executa şi restul de 766 de zile din condamnarea anterioară.

Vă invităm să citiţi şi: 
 
Medic de familie despre evoluţia epidemiei: ”Acum e valul 1 la noi. Scoateţi cardul de sănătate. Suntem în urmă rău cu protocoalele” 
 
UPDATE „Piraţii“ anului 2020. Cum racolează călători „rechinii“ şoselelor fără ca poliţia să îi deranjeze
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Torquemada
7.11.2020, 16:01:31

Etnic suedez.

Modifică Setările