Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

CNAIR anunţă finalizarea lotului 2 din autostrada Sebeş - Turda în aprilie 2022. Când se va deschide traficul

0
21 Jun 2021 19:11:17
Autor: Dorin Ţimonea
Lucrări de asfaltare pe lotul 2 din A10
Lucrări de asfaltare pe lotul 2 din A10

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a actualizat situaţia proiectelor de infrastructură din România

Astfel, lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeş – Turda, între Sântimbru şi Aiud, ar urma să fie finalizat în întregime în aprilie 2022 – conform graficului de lucrări.
 
De asemenea, potrivit documentului citat, traficul pe tronsonul de 24,25 km ar urma să fie deschis în noiembrie 2021. 
 
În document se mai notează că Aktor nu a definitivat soluţia de remediere a lucrărilor în zona km 19+300, unde a avut loc o alunecare de teren.
 
Vineri, 18 iunie, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă şi vicepremierul Dan Barna au vizitat lotul 2 al Autostrăzii Sebeş – Turda, unde lucrează compania Aktor. Drulă a declarat că în 2021 se va deschide tronsonul de 24,5 de kilometri dintre Alba Iulia şi Aiud.
 
„Împreună cu Dan Barna, astăzi am fost şi pe autostrada Sebeş-Turda – lotul 2, unde m-am asigurat că anul acesta, aşa cum am anunţat, vom deschide tronsonul de 29 de km dintre Alba Iulia şi Aiud.
 
În plus, antreprenorul a finalizat soluţia tehnică de remediere a alunecării de teren care a creat probleme la km 19 şi s-a apucat de implementarea ei. Pe tronson se aştern zilnic circa 2.000 de tone de asfalt. Aşadar, sper să încheiem odată acest proiect mult întârziat, demarat în 2014 şi care ar fi trebuit să fie gata în 2016 (!) şi să putem circula în sfârşit pe autostrada care face legătura între două coridoare principale, A1 Sibiu-Deva-Timişoara-Arad şi A3 Mureş-Cluj-Oradea.
 
 
Încă un anunţ: nodul de la Sebeş – pe care tocmai l-am vizitat şi care face legătura între A10, DN1 şi A1 – va fi gata în iulie, conform promisiunii constructorului. Aici va fi o finalizare a nodului în două etape. În prima fază, pe 15 iulie, vor fi terminate bretelele dinspre Deva, iar la final de iulie cele dinspre Sibiu”, a afirmat Cătălin Drulă la finalul vizitei.
 

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Biroul S al Securităţii, cerberul din oficiile poştale care controla scrisorile românilor în timpul regimului comunist

 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările