Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Comisarul Berbeceanu, întâlnire emoţionantă după cinci luni cu un coleg din BCCO Alba: „Solidaritatea noastră se bazează pe satisfacţii deosebite”

0
19 Apr 2014 17:24:58
Autor: Dorin Ţimonea
Traian Berbeceanu şi Cristian Link s-au putut revedea după aproape cinci luni. Foto: facebook
Traian Berbeceanu şi Cristian Link s-au putut revedea după aproape cinci luni. Foto: facebook

Povestea demnă de un scenariu de film a comisarului şef Traian Berbeceanu continuă cu noi episoade cu ”happy end”. Decizia definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia prin care i s-a anulat măsura controlului judiciar i-a permis poliţistului să se întâlnească că unul dintre prietenii şi oamenii săi de încredere din BCCO Alba Iulia: subcomisarul Cristian Link, şeful Serviciului Antidrog din cadrul structurii de poliţie.

Traian Berbeceanu a ţinut să mediatizeze întâlnirea cu colegul său pe facebook, la fel cum a procedat şi în alte situaţii similiare. ”Pentru cei care nici până acum nu au înţeles că, nu putem fi înfrânţi! Solidaritatea noastră este construită prin multă muncă, prin ani de zile petrecuţi împreună, se bazează pe sacrificii asumate şi satisfacţii deosebite! Unitatea noastră este cimentată de onoare, demnitate şi respect! Asta se numeşte, dincolo de camaraderie, PRIETENIE”, a spus comisarul Berbeceanu. Subcomisarul Cristi Link este unul dintre susţinătorii fostului comandant de la BCCO Alba Iulia, suspendat din funcţie în urma dosarului penal deschis de DIICOT împotriva sa. 
 
Cristian Link a fost alături de Berbeceanu şi în 24 octombrie 2013, când la Curtea de Apel Alba Iulia s-a decis arestarea preventivă a comisarului şef. L-am văzut cu lacrimi în ochi atunci când judecătorul a pronunţat decizia de emitere a mandatului de arest pe numele lui Berbeceanu. Pentru că numele său a fost invocat de procurorii DIICOT în documentele care au stat la baza dosarului penal, subcomisarul Link a devenit martor şi implicit a fost inclus pe lista celor 47 de persoane cu care Berbeceanu nu putea lua legătura după eliberarea din arest şi în perioada controlului judiciar.
 
Numele subcomisarului Link este vehiculat de Berbeceanu şi în scrisoarea pe care a făcut-o publică din închisoare: ” ... În perioada urmatoare, proc şef Muresan Ioan a continuat cu şi mai mare intensitate actiunile de denigrare a mea şi a colegilor mei, fiind în permanenţă consiliat şi sprijinit de proc. Cean Sergiu şi scms. Muntean Alin. Au început să lanseze acuzaţii cum că de la venirea la comanda Serviciului Antidrog a scms. Link Cristian, au fost deconspirate mai multe acţiuni aflate în derulare, spunandu-le în permanenţă poliţiştilor antidrog că sunt trădători mulţi printre ei, fiind creată şi menţinută o atmosferă foarte proastă ...”.
 
Comisarul şef Traian Berbeceanu a ieşit de sub incidenţa ordonanţei DIICOT privind măsura controlului judiciar, vineri, 18 aprilie 2014. Poliţistul nu mai are în prezent nicio interdicţie. Berbeceanu poate să deţină armă şi să desfăşoare activităţi compatibile cu activitatea sa de ofiţer de poliţie. A declarat imediat după proces că vrea să revină la conducerea BCCO Alba Iulia. Structura de poliţie este condusă în prezent de comisarul Mircea Mărginean, împuternicit la comandă de conducerea IGPR la sfârşitul lunii februarie. 
 
Evenimentele din ultimele zile din viaţa comisarului Berbeceanu au provocat din nou sute de comentarii emoţionante pe facebook:
 
Aţi devenit un simbol al binelui, al speranţei al onoarei şi respectului ... pe bună dreptate! Nu vă cunosc, dar vă respect şi sunt mândră să fim conjudeţeni;
 
Un Paşte Fericit tuturor acelora care ne fac zilele şi nopţile mai sigure. Mult succes în continuare şi mult respect.
 
Cred că pentru toţi românii oneşti şi verticali aţi fost şi sunteţi un simbol al onoarei şi demnităţii. Fiecare susţinere şi încurajare a fost strigătul interior al fiecăruia. Fiecare izbândă a Dvs. a fost o izbândă a dreptăţii împotriva minciunii şi a corupţiei. Sunteţi un model pentru mulţi. Va doresc Sărbători fericite, cu multă pace şi binecuvântare divină. Binele şi adevărul înving întotdeauna!
 
Mulţumim că exişti Comisare şi astfel pasiunea pentru carieră de poliţist şi pentru dreptate şi lege va merge mai departe în rândul tineretului de azi şi de maine;
 
Întotdeauna vom fi alături de dumneavostră şi de cei dragi dumneavoastră domnule comisar. Mă bucur să văd că există oameni că dumneavoastră în sistemul aplicării legii, pata neagră asupra sistemului este aruncată de cei precum acuzatorii dumneavostră, cei care au fabricat un dosar unui om cinstit şi se aşteptau să scape cu obrazul curat;
 
Paşte fericit, Omule! Nu te cunosc decât din ce mi-au spus prietenii, dar m-am bucurat că un copil şi am lăcrimat când te-ai strâns copilul în braţe. Să fii iubit!
 
VIDEO Comisarul Traian Berbeceanu a scăpat de măsurile restrictive. Curtea de Apel Alba a respins contestaţia DIICOT
 
Comisarul Traian Berbeceanu la Curtea de Apel Alba Iulia: „Dosarul DIICOT este fals de la un capăt la altul. Sunt nevinovat“
 
Şeful DIICOT Alba Iulia, urmărit penal de DNA pentru abuz în serviciu în dosarul în care comisarul şef Traian Berbeceanu îl acuză de fapte de corupţie
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii