Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Condamnat la închisoare cu executare după ce a sustras 6.000 de lei din maşina şefului său

0
14 May 2021 10:04:15
Autor: Dorin Ţimonea
Bărbatul a primit pedeapsa cu executare pentru că era recidivist. Foto Arhivă
Bărbatul a primit pedeapsa cu executare pentru că era recidivist. Foto Arhivă

Un bărbat în vârstă de 24 de ani din comuna Şpring, judeţul Alba, a fost condamnat la închisoare cu executare, chiar dacă anterior s-a împăcat cu persoana pe care a păgubit-o.

”Tovarăşul” acestuia a primit pedeapsă cu suspendare. Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat hotărârea definitivă în 14 aprilie 2021. Astfel, C. Ioan Lucian a fost condamnat la 1 an de închisoare cu executare, iar T. Ioan a primit aceeaşi pedeapsă, care a fost amânată din punct de vedere a executării pe un termen de supraveghere de 2 ani. La Judecătoria Sebeş s-a dispus încetarea procesului penal faţă de C. Ioan Lucian după ce acesta s-a împăcat cu victima. 
 
În rechizitoriu se precizează că cei doi bărbaţi, în noaptea de 23/24.10.2018, s-au întâlnit în Vingard şi au consumat alcool. Ulterior s-au deplasat la autoturismul marca Dacia, proprietatea persoanei vătămate, şi au sustras din interior cricul de roti, triunghiul reflectorizant, o cheie de roti şi trusa medicală, bunurile fiind împărţite între cei doi. În continuare, inculpatul T. Ioan i-a propus celuilalt bărbat să se deplaseze la o cabana unde erau cazaţi muncitorii, pentru că ştia ca acolo se afla parcată maşina şefului lui de echipa în care se aflau bani.
 
”Astfel, cei doi inculpaţi s-au deplasat la autoturismul iar C. Ioan Lucian a încercat sa deschidă portiera dreapta spate cu un briceag şi o ţeavă, iar din cauza ca a tras tare de mâner a rupt mânerul uşii. În continuare, acesta a spart cu cotul geamul cel mic din dreapta spate, a deschis uşa maşinii cu ajutorul ţevii, iar din maşină, dintr-o geaca a luat suma de 6.000 lei pe care a dat-o lui T. Ioan să o ţină până a doua zi. Tot din acea maşina, a mai sustras actul de identitate al persoanei vătămate şi doua ştampile, ultimele bunuri aruncându-le pe drum”, se susţine în rechizitoriul procurorilor. Ulterior, banii au fost returnaţi proprietarului.
 
Curtea de Apel a constatat că infracţiunea ce face obiectul cauzei a fost săvârşită după executarea pedepsei de 10 ani şi 4 luni închisoare, aplicată lui C. Ioan Lucian în 2009, fiind luate în considerare dispoziţiile referitoare la recidiva postexecutorie. Prin urmare, acesta a fost condamnat la închisoare cu executare. Chiar dacă acesta s-a împăcat cu victima sa, Curtea de Apel a constatat că înscrisul autentic a fost întocmit la data de 14 ianuarie 2020, după citirea actului de sesizare şi depus la dosarul cauzei la 16 ianuarie 2020, nemaiputând fi luat în considerare.

Vă mai recomandăm să citiţi: 


 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările