Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Consiliul Judeţean Alba a suplimentat cu 1 milion de lei contractul pentru reabilitarea Sălii Unirii

0
28 Feb 2019 14:51:42
Autor: Dorin Ţimonea
Sala Unirii din Alba Iulia
Sala Unirii din Alba Iulia

Consiliul Judeţean Alba a aprobat, în şedinţa de joi, 28 februarie, un proiect de hotărâre privind suplimentarea costurilor investiţiei de reabilitare a clădirii Sălii Unirii cu peste 1 milion de lei.

Potrivit expunerii de motive, scopul investiţiei este reabilitarea, refacerea, recompartimentarea, redimensionarea tuturor instalaţiilor şi aducerea la zi a necesităţilor de confort şi bună funcţionare a unui muzeu contemporan de asemenea importanţă, unic în ţară.
 
Pe parcursul execuţiei lucrărilor la obiectiv au apărut diverse situaţii care au impus efectuarea unor modificări de proiect tehnic şi adaptarea la situaţia practică din teren, rezultând necesitatea achiziţionării unor lucrări suplimentare iniţial nesolicitate, dar care au devenit absolut necesare pentru finalizarea contractului. 

Lucrările suplimentare sunt indispensabile atingerii cerinţelor de calitate, a indicatorilor tehnico-economici asumaţi de autoritatea contractantă şi nu afectează caracterul general al contractului.
 
Valoarea lucrărilor suplimentare este de 1.103.290,53 lei cu TVA şi necesită o durată suplimentară de execuţie a lor. Noua valoare totală a contractului este de 10,2 milioane de lei, cu TVA. În consecinţă, devizul general al cheltuielilor necesare realizării investiţiei a fost actualizat prin cuprinderea acestor lucrări suplimentare, fapt ce a condus la modificarea unor indicatori economici. Durata de execuţie a lucrărilor este de 15 luni. Clădirea Sălii Unirii face parte din Patrimoniul Naţional şi este înscrisă pe Lista Monumentelor Istorice. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările