Contabila care a realizat o schemă piramidală din sute de credite ilegale. A falsificat chiar şi semnătura fiicei sale pentru 150.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia a avut o activitate infracţională care i-a şocat pe anchetatori. Foto DT/Arhivă
Femeia a avut o activitate infracţională care i-a şocat pe anchetatori. Foto DT/Arhivă

O femeie în vârstă de 63 de ani, de profesie contabil, a falsificat mai multe semnături, inclusiv pe a fiicei sale, pentru a obţine un credit în valoare de 150.000 de lei

Aneta D este judecată pentru înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (8 acte materiale).

Potrivit rechizitoriului, femeia a întocmit şi semnat în fals, în numele directorului de sucursală, fiica acesteia şi persoană vătămată în cauză, un referat prin care a supus aprobării unui împrumut în valoare de 150.000 lei, care trebuia rambursat într-o perioadă de 10 ani. 

De asemenea, a semnat în fals, în numele directorului de sucursală, la rubrica vizat CFP şi la rubrica director executiv, cererea de împrumut din 23 mai 2016. Mai mult, a falsificat şi semnăturile unor persoane care au fost prezentate drept giranţi.

Anterior acordării împrumutului, actele au fost verificate de conducerea unităţii, fără a se cunoaşte că în prealabil că acestea au fost falsificate, respectiv că s-ar fi semnat de altă persoană în numele solicitanţilor/giranţilor contractelor de împrumut. 

În urma încheierii acestor contracte, până în cursul anului 2017 a achitat ratele şi dobânzile care rezultau din acele contracte. Ulterior, nu a mai reuşit să plătească, iar instituţia de credit s-a îndreptat împotriva giranţilor, care nu ştiau nimic despre faptul că ar fi semnat pentru a gira un astfel de împrumut.

În timpul anchetei, aceasta a recunoscut infracţiunile şi a precizat că victimele faptelor sale nu au ştiut de împrumutul contractat. Dosarul a fost judecat pe fond la Judecătoria Câmpeni. Pe 21 iunie 2022, instanţa a condamnat-o la 10 luni de închisoare pentru înşelăciune şi 5 luni de închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Acesta este al doilea dosar de înşelăciune al contabilei în vârstă de 63 de ani, care a fost condamnată definitiv în 2021 la închisoare cu suspendare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave (peste 600 de acte materiale).

Aneta D. fost acuzată că, în perioada 2010 – 2017, a contractat în fals credite pe numele a 361 de persoane şi a folosit mare parte din bani în interes personal. Femeia a constituit o operaţiune financiară piramidală, o parte din banii din credite fiind folosiţi pentru plata ratelor anterioare. Instanţele au obligat-o să restituie către Casa de Ajutor Reciproc „Credit Teiuş IFN” suma de 5,78 de milioane de lei. Instanţele au anulat cele 4.700 de înscrisuri falsificate pe baza cărora au fost obţinute creditele ilegale.

În noul dosar paguba este de circa 200.000 de lei, sumă pe care ar trebui, de asemenea, să o restituie CAR-ului. Fiind la a doua condamanare penală, instanţa a decis să contopească toate pedepsele, rezultând o sentinţă de 3 ani şi 5 luni de închisoare în regim de detenţie. Hotărârea Judecătoriei Câmpeni poate fi contestată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Vă mai recomandăm:

Staţiunea balneară construită de la zero într-un oraş din Ardeal. Când vor sosi primii turişti FOTO

 

Poveste din vremurile în care românii săraci trebuiau să ceară voie în scris, la primărie, să-şi cumpere încălţăminte

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite