Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Copil de 1 an şi 3 luni, vindecat de COVID-19 la Spitalul Judeţean Alba. Peste 100 de pacienţi au fost externaţi de la debutul pandemiei

0
4 Jul 2020 17:53:31
Autor: Dorin Ţimonea
Laborator de testare la spitalul din Alba Iulia
Laborator de testare la spitalul din Alba Iulia

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, s-au vindecat de COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2, un număr de 108 pacienţi.

Cel mai recent caz declarat vindecat – o femeie în vârstă de 46 de ani din municipiul Sebeş – a fost externat vineri, 3 iulie 2020. Cel mai tânăr pacient vindecat a fost un băieţel de 1 an şi 3 luni, iar cel mai vârstnic, o femeie de 74 ani. O parte dintre pacienţii trataţi de COVID-19 sufereau şi de alte afecţiuni precum: insuficienţă renală cronică, hipertensiune arterială, boli cardiace sau diabet zaharat.
 
Pe lângă cei 108 pacienţi declaraţi vindecaţi, de la începutul pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia au mai fost internaţi şi au primit îngrijiri medicale de specialitate alţi 43 de pacienţi pozitivi. În cazul acestora s-a luat decizia transferului la alte unităţi sanitare, unde s-au continuat îngrijirile medicale. În majoritatea cazurilor această hotărâre a fost luată pentru a evita supraaglomerarea şi pentru a avea locuri disponibile pentru internarea noilor cazuri.
 
La această oră, la SJU Alba Iulia mai sunt internaţi un număr de 20 de pacienţi COVID-19, toţi în cadrul secţiei de Boli infecţioase, special amenajată pentru a trata astfel de cazuri.
 
”O atenţie deosebită a fost acordată, pe timpul evoluţiei pandemiei, şi pacienţilor suspecţi, ale căror probe biologice au fost recoltate şi urmau să fie analizate la laborator. Totodată, pentru a evita apariţia unor focare, toţi pacienţii care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe, indiferent de afecţiune, sunt testaţi pentru COVID-19, iar până la primirea rezultatelor primesc îngrijiri medicale de specialitate în izolator (corp de clădire cu circuite separate). Din 11 aprilie, de la punerea în funcţiune a liniei de diagnosticare a cazurilor de COVID-19, în laboratorul SJU Alba Iulia, au fost efectuate peste 9.000 de teste: circa 8.000 pentru propriii pacienţi, iar circa 1.000 de teste pentru pacienţi ai altor spitale (efectuate în zilele de weekend).
 
În prima parte a pandemiei, la SJU Alba Iulia au fost internate, cu preponderenţă, forme uşoare şi medii de COVID-19, iar în a doua parte şi cazuri severe, inclusiv cu patologii asociate. Din fericire, la această oră, nu există nici un pacient pozitiv la Anestezie şi terapie intensivă. Toate paturile ATI sunt dotate cu ventilatoare mecanice”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei medicale.

Citiţi şi:

 

Deşertul de sare din America de Sud, cel mai neted loc din lume, are un rol surprinzător în tehnologia spaţială

 

Un bărbat care s-a dat poliţist şi ofiţer de informaţii, reţinut la Alba Iulia. Cum a  înşelat o femeie cu 130.000 de lei

 

Ministrul Muncii intervine în cazul femeii care a primit timp de 16 ani o pensie mai mică. Solicită demisii şi promite plata banilor datoraţi de stat

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările