Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cum a ajuns Direcţia de Sănătate Publică Alba să fie amendată de SRI. „Nu toate măsurile de securitate a informaţiilor au fost conforme“

1
3 May 2020 14:24:48
Autor: Dorin Ţimonea
Direcţia de Sănătate Publică Alba
Direcţia de Sănătate Publică Alba

Direcţia de Sănătate Publică Alba a plătit în data de 4 martie 2020 suma de 250 de lei în contul unei amenzi aplicată de Serviciul Român de Informaţii.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a fost amendată de Serviciul Român de Informaţii, cu suma de 250 de lei, în urma unui control realizat de SRI. 

Serviciul a constatat că la DSP Alba nu toate măsurile de securitate a informaţiilor au fost în conformitate cu prevederile actelor normative. 
 
Plata amenzii aplicate de UM 0645 apare pe documentul instituţiei cu plăţile realizate în data de 3 martie 2020.
 
Potrivit documentului postat pe site-ul instituţiei, în aceeaşi zi DSP a mai plătit servicii de securitate, utilităţi, curierat, programe de sănătate, servicii de incinerare ecologică, dar şi taxe de executare judecătorească.
 
 
Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a explicat motivele pentru care instituţia pe care o conduce a fost amendată: ”În urma unui control al SRI pe Legea 82 şi în baza Hotărârii de Guvern 585 privind protecţia informaţiilor clasificate, s-a constatat că nu toate măsurile de securitate fizică a informaţiilor au fost în conformitate cu prevederile actelor normative, măsuri ce nu au putut fi luate la timp din cauze de natură logistică. Deficienţele au fost remediate şi amendă achitată”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Smeritu Pahomie
3.05.2020, 17:16:31

Numai la HEXI-PHARMA n-au mai dat "amenzi" ca erau chiar bara-bara la furat.....

Modifică Setările