Cum au ajuns doi părinţi să-şi dea în judecată propria fiică. „Gaura“ de 260.000 de lei făcută de prietenul tinerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra a scos 260.000 de lei din contul familiei şi i-a dat cu împrumut bărbatului cu care avea o relaţie
Tânăra a scos 260.000 de lei din contul familiei şi i-a dat cu împrumut bărbatului cu care avea o relaţie

O familie din Alba Iulia, soţ şi soţie, şi-a dat în judecată fiica şi pe un fost concubin al acesteia pentru recuperarea sumei de 260.000 de lei.

Procesul a început în 2017, iar o primă decizie în dosarul civil a fost pronunţată recent la Tribunalul Alba. Potrivit acestei decizii, fiica şi fostul concubin  au fost obligaţi de instanţa de judecată să returneze părinţilor tinerei suma respectivă. Banii au fost daţi cu împrumut de către tânără bărbatului în perioada în care între cei doi exista o relaţie, însă, suma nu a mai fost returnată. După câteva luni de la primirea banilor, în octombrie 2017, bărbatul a cumpărat un teren intravilan în Aba Iulia cu circa 107.000 de lei.

Cei doi părinţi i-au dat pentru păstrare fiicei lor, în perioada 2016 - 2017, peste 470.000 de lei, sumă de bani pe care au dobândit-o prin moştenire şi din economiile făcute din veniturile realizate în decursul mai multor ani. Familia a convenit ca această sumă să fie depusă la o unitate bancară pe numele tinerei, fără ca aceasta să devină proprietară asupra banilor. De asemenea, s-a mai convenit ca din această sumă, cu acordul lor, să se facă plăţi pentru executarea unor lucrări de amenajare a casei lor de locuit şi a unui apartamentul trecut pe numele acesteia.

Lucrările la cele două imobile au fost realizate de către cel care avea să devină prietenul tinerei şi pârât în acest dosar. Costurile totale cu reparaţiile s-au ridicat la circa 80.000 de lei. În timpul concubinajului, bărbatul a aflat că femeia deţine bani mulţi în contul bancar şi i-a solicitat să îi împrumute diverse sume cu promisiunea că îi va restitui şi că părinţii ei nu vor afla. Astfel, în perioada ianuarie – mai 2017, când între cei doi a existat relaţia de concubinaj, tânăra a scos din bancă şi i-a dat bărbatului în total 260.000 de lei. În final, părinţii tinerei au aflat de această situaţie şi le-au cerut celor doi să returneze banii. Pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, familia a decis să îşi dea fiica şi pe fostul concubin în judecată. Decizia Tribunalului a fost contestată doar de către pârâtul bărbat, dosarul ajungând pe rolul Curţii de Apel.

”În luna mai 2017 i-au cerut fiicei lor să le aducă de la bancă un extras de cont pentru a afla ce sume mai aveau în depozitul bancar. După lungi insistenţe, fiica lor le-a comunicat că a dat pârâtului suma de circa 260.000 lei cu titlu de împrumut. În data de 20 mai 2017 au avut o întâlnire cu pârâtul şi cu fiica lor pentru a discuta în legătură cu suma împrumutată. Cu acea ocazie aceştia au recunoscut că pârâtul a primit de la pârâta suma de 260.000 lei cu titlu de împrumut şi s-au obligat să le-o restituie până în data de 30.06.2017”, se precizează în motivarea magistratului de la Tribunalul Alba. Cu această ocazie, cei doi au semnat o declaraţie comună prin care s-au obligat să restituie banii până la sfârşitul lunii iunie 2016. Suma de bani nu a fost înapoiată. 

În timpul procesului, bărbatul nu a recunoscut faptul că ar fi primit bani de la fosta sa prietenă. ”Singurul fapt adevărat din întreaga aceasta poveste este acela că societatea sa a efectuat lucrări la cele două imobile. Înţelegerea a fost pentru o simplă renovare, însă în timp acestea au fost extinse cu mult peste înţelegerea avută. Arată faptul că toate costurile acestor reparaţii şi renovări au fost achitate de către pârâtă prin plata către societatea sa precum şi prin achiziţionarea de mărfuri în mod direct. Reclamanţii încă din primele alineate denaturează adevărul. Această poveste cum că aceştia ar fi dat pârâtei banii să-i administreze este o mare născocire deoarece extrasele de cont nu arată acest aspect, mai ales ca ultima virare în contul acesteia pare ca fiind făcută de bunicul acesteia”, a spus bărbatul, care a completat că a semnat actul prin care a recunoscut primirea banilor doar pentru că ar fi fost ameninţat.

Afirmaţiile acestuia nu au fost, însă, considerate reale de către instanţă. ”(...) Este demonstrat în cauză contractul de depozit dintre reclamanţi şi pârâtă, precum şi împrejurarea că pârâta nu a respectat obligaţiile, în calitate de depozitar, pentru că a dispus de bani fără acordul proprietarilor, astfel că, la solicitarea reclamanţilor în baza contractului de depozit pârâta este obligată să restituie suma de bani primită, conform art. 2116 Cod civil. Separat de acest raport juridic legat între reclamanţi şi pârâtă, este recunoscut la interogator de că au avut o relaţie şi au trăit împreună în perioada ianuarie - mai 2017, timp în care societatea sa a efectuat lucrări la cele două imobile din Alba Iulia. Reclamanţii au înfăţişat un înscris sub semnătură privată, conform cu originalul, nedefăimat de părţi care, conform art. 273 Cod procedură civilă face dovadă între părţi până la proba contrară, în conţinutul căruia apare că pârâţii se obligă să restituie suma de 260.000 lei pe care au împrumutat-o de la părinţi, până la data de 30.06.2017. Susţinerile pârâtului că aceşti bani ar fi fost utilizaţi în alte scopuri (la achiziţionarea de materiale sau a mobilierului) nu pot fi primite, în condiţiile în care, la data de 20.05.2017, el a recunoscut că datorează această sumă de bani şi s-a obligat, alături de pârâtă să o restituie părinţilor ei”, a precizat magistratul în motivarea deciziei prin care i-a obligat pe cei doi să restituie suma de bani şi să plătească şi cheltuieli de judecată.

 În plus, pârâţii ar urma să achite şi o diferenţă reprezentând actualizarea datoriei cu indicele de inflaţie, precum şi dobânda legală calculată începând cu data de 30.06.2017 şi până la data plăţii integrale a debitului. Hotărârea definitivă în dosar va fi pronunţată la Curtea de Apel Alba Iulia.

Citiţi şi:

 

VIDEO Odă dedicată primarului din Teiuş pentru construcţia unui pod: ”Domn’ primar, îţi mulţumim, sănătate îţi dorim

 

Legenda maşinii de cusut Singer. Cum au fost înşelaţi mii de români cu anunţuri false despre câştiguri uriaşe

 

Proxenetul care a obligat o femeie din Republica Moldova să se prostitueze, condamnat la 7 ani de închisoare

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite