Alba Iulia

articolul anterior articolul urmator

Cum a luat bătaie afaceristul italian vizat de legături cu mafia, arestat la Alba Iulia pentru o condamnare la 9 ani în Italia

0
19 Feb 2018 09:11:30
Autor: Dorin Ţimonea
Ariganello Pasqualino a fost prins şi arestat la Alba Iulia
Ariganello Pasqualino a fost prins şi arestat la Alba Iulia

Omul de afaceri italian, Ariganello Pasqualino, arestat la domiciliu pentru o condamnare de 9 ani de închisoare primită în Italia este ”victimă” la Alba Iulia în două dosare penale cu obiect ”purtarea abuzivă” şi ”lovirea sau alte violenţe”. Cu alte cuvinte, italianul a luat bătaie de la doi bărbaţi, care, ulterior, au fost trimişi în judecată.

Unul dintre dosare s-a finalizat cu condamnarea inculpatului la închisoare cu suspendare, iar al doilea urmează să intre în faza de cercetare judecătorească. Gheorghe Mihail G. a fost trimis în judecată după ce i-a aplicat o corecţie italianului care vroia să intre în incinta fostei fabrici Resial SA Alba Iulia.
 
”Instanţa a reţinut în fapt că în data de 14.03.2014, în jurul orelor 09.00, în calitate de agent de pază şi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în timp ce se afla la punctul de lucru din municipiul Alba Iulia, fosta S.C. Resial S.A., inculpatul a lovit-o cu o scândură peste mâini şi spate pe persoana vătămată Ariganello Pasqualino, aceasta suferind leziuni corporale care au necesitat pentru vindecare 6-7 zile de îngrijiri medicale. Conform procesului verbal de predare primire în custodie din data de 24.08.2012, încheiat între SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, prin lichidator judiciar, în calitatea de predător şi Ariganello Pasqualino, în calitate de primitor, bunurile societăţii au fost lăsate în grija persoanei vătămate, acesta fiind motivul pentru care acesta se afla în locul respectiv la data când a fost victima infracţiunii comise de către G. Gheorghe Mihail”, se afirmă în motivarea deciziei prin care agresorul a fost condamnat definitiv la 8 luni de închisoare cu suspendare. 
 
La momentul respectiv, la faţa locului a fost chemat un echipaj de jandarmi care a constatat producerea agresiunii, paznicul susţinând că a fost lovit anterior de către cetăţeanul italian. ”(…) A avut un schimb de replici cu acesta şi a fost lovit de către acesta cu piciorul în burtă. Inculpatul a mai arătat că, în acea altercaţie care a avut loc între el şi persoana vătămată, a lovit-o pe aceasta cu tonfa pe care o avea în dotare, încercând astfel să o ţină la distanţă pe persoana vătămată Ariganello Pasqualino, neavând intenţia de a-i provoca leziuni corporale, ci doar de a se apăra de acesta. Persoana vătămată, identificată de asemenea acolo de către lucrătorii din cadrul IJJ Alba a relatat faptul că a fost agresată de către agentul de pază fără ca ea să îl agreseze în vreun fel”, se mai susţine în motivarea instanţei de judecată. Al doilea dosar a fost trimis în judecată în septembrie 2017, afaceristul italian fiind victimă alături de o femeie. Instanţa de judecată a constatat, până în prezent, legalitatea administrării probelor de către procurori. 
 

Condamnat cu suspendare pentru exploatare ilegală de agregate minerale

 
Pe lângă calitatea de victimă, Ariganello Pasqualino a fost inculpat în cel puţin un dosar. În 2012 a fost condamnat la 8 luni de închisoare cu suspendare pentru exploatare ilegală de agregate minerale din albia râului Mureş. Infarcţiunea fost constatată în urma unui control desfăşurat de ANAF la sediul societăţii italianului care a constatat că societatea acestuia a desfăşurat activităţi de exploatare a resurselor minerale pentru care inculpatul nu a putut prezenta organelor de control permise de exploatare. Instanţa a mai obligat italianul să plătească către ANAF daune de peste 100.000 de lei reprezentând redevenţe miniere, majorări şi penalităţi. Cetăţeanul italian este solicitat de autorităţile italiene care au emis un mandat de arest pe numele acestuia pentru o condamnare din anul 2008. În 6 februarie a fost arestat la domciliu, iar o hotărâre definitivă se va lua în 20 februarie.
 

Citiţi şi:

 

Afacerist italian controversat, arestat la Alba Iulia pentru o condamnare la 9 ani de închisoare în Italia. Cine este Ariganello Pasqualino

 

Afaceristul italian arestat la Alba Iulia fusese declarat mort de familie şi avea legături cu gruparea mafiotă „'ndrangheta”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii